Забудете про магазинну! Як смачно засолити скумбрію - секрети приготування бюджетної закуски до свят та на кожен день

В'ялена або копчена скумбрія в магазині коштує дорого, але є багато питань до якості і тому, чи не шкідлива така риба для здоров'я. Щоб бути впевненим, що солона скумбрія буде смачною та корисною, її слід готувати самостійно, зазначають Патріоти України.

Солона скумбрія зі спеціями в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • 3 свіжоморожені скумбрії (близько 1 кг)
  • 1 л води
  • 3 ст. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. суміші перців горошком
  • 1 ст. л. коріандру
  • 3 лаврові листи
  • 1 жменя цибулиння
  • 2 ч. л. чорного чаю

Спосіб приготування:

Налийте воду в каструлю і поставте на середній вогонь. Додайте лушпиння цибулі і заварку чорного чаю, це потрібно, щоб риба вийшла красивого золотистого кольору.Всипте в рідину з лушпинням з аваркою всі спеції і прянощі. Дайте залишити розсолу пару хвилин, потім зніміть з вогню і остудіть. Скумбрію розморозьте, очистіть від нутрощів, разом із чорними плівками, і видаліть голови.

Складіть підготовлену рибу у великий скляний контейнер, щоб тушкам було просторо. Залийте скумбрію процідженим через сито розсолом і залиште за кімнатної температури на три години. Потім щільно закрийте кришку контейнера та відправте в холодильник на два-три дні. Смачного!

Дачникам на замітку! Як захистити виноград від морозів

середа, 12 листопад 2025, 11:10

Виноград - рослина не дуже морозостійка, тому лозу потрібно укривати на зиму, щоби вона не вимерзла, навіть якщо погода не надто холодна. І задача з укладання винограду на зимівлю в траншеї є однією з найскладніших для садівників, передають Патріоти Ук...

Це варто знати всім! Чи можна підключати обігрівач до подовжувача

середа, 12 листопад 2025, 9:45

Коли температура знижується, обігрівач стає справжнім порятунком у прохолодні дні. Він допомагає створити комфорт навіть у тих приміщеннях, де центрального опалення недостатньо у підвалах, офісах чи спальнях, передають Патріоти України. Проте не всі з...