Забудете про магазинну! Як смачно засолити скумбрію - секрети приготування бюджетної закуски до свят та на кожен день

В'ялена або копчена скумбрія в магазині коштує дорого, але є багато питань до якості і тому, чи не шкідлива така риба для здоров'я. Щоб бути впевненим, що солона скумбрія буде смачною та корисною, її слід готувати самостійно, зазначають Патріоти України.

Солона скумбрія зі спеціями в домашніх умовах

Інгредієнти:

  • 3 свіжоморожені скумбрії (близько 1 кг)
  • 1 л води
  • 3 ст. л. солі
  • 1 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. суміші перців горошком
  • 1 ст. л. коріандру
  • 3 лаврові листи
  • 1 жменя цибулиння
  • 2 ч. л. чорного чаю

Спосіб приготування:

Налийте воду в каструлю і поставте на середній вогонь. Додайте лушпиння цибулі і заварку чорного чаю, це потрібно, щоб риба вийшла красивого золотистого кольору.Всипте в рідину з лушпинням з аваркою всі спеції і прянощі. Дайте залишити розсолу пару хвилин, потім зніміть з вогню і остудіть. Скумбрію розморозьте, очистіть від нутрощів, разом із чорними плівками, і видаліть голови.

Складіть підготовлену рибу у великий скляний контейнер, щоб тушкам було просторо. Залийте скумбрію процідженим через сито розсолом і залиште за кімнатної температури на три години. Потім щільно закрийте кришку контейнера та відправте в холодильник на два-три дні. Смачного!

Творять дива! ТОП-5 корисних звичок до сніданку, які покращують роботу мозку

вівторок, 22 квітень 2025, 13:05

Деменція може проявлятися через забутість, сплутаність свідомості та порушення судження, що значно впливають на щоденне життя. Хоча ми не знаємо точних причин цього захворювання, відомо, що правильна дієта та здорові звички можуть допомогти уповільнити...

Варто знати! Чи можна викидати крихти від пасок - пояснення

вівторок, 22 квітень 2025, 12:30

Святкування Великодня в Україні завжди було наповнене глибоким змістом, сакральними символами та повагою до кожної деталі. Паски, писанки, крашанки – не просто частування, а важливі елементи обрядовості, які проходять через освячення та молитву, перед...