Забудете про магазинний! ТБ-кулінар розповів, як просто приготувати смачний домашній кетчуп

Кетчуп - дуже популярний соус. Він підходить практично до всіх солоних страв. Його дуже люблять і дорослі, і діти, зазначають Патріоти України.

Але купований кетчуп дитині давати страшно, та й самим хочеться вживати тільки перевірені продукти. Тому можна приготувати домашній томатний соус. І для цього не потрібно володіти унікальними кулінарними здібностями.

З рецептом від учасника реаліті Нового каналу "Пекельна кухня" Равшана Хамідова з приготуванням кетчупу впораються навіть новачки. Для приготування домашнього кетчупу вам знадобляться:

  • Помідори - 5 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1шт.
  • Олія оливкова - 2 ст. л.
  • Сіль/перець/паприка/зіра/гвоздика - за смаком
  • Оцет винний - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Вода - 2 ст. л.

Процес приготування корисного кетчупу

Помідори бланшуємо (робимо на них хрестоподібний надріз і відправляємо в киплячу воду на хвилину). Дістаємо їх ложкою і переміщаємо в ємність з холодною водою. Далі знімаємо шкірку.

Спеції обсмажуємо на сковороді в олії, щоб вони віддали смак і аромат. Додаємо до спецій нарізану кубиком цибулю. Як тільки цибуля стане прозорою, додаємо томати, воду, цукор, оцет. Готуємо на повільному вогні 20 хвилин.

Потім перебиваємо все блендером. Проціджуємо через сито, доводимо до смаку сіллю і цукром. При необхідності уварюємо до бажаної консистенції. Важливо! Домашній свіжий кетчуп потрібно зберігати в холодильнику в ємності з кришкою не більше трьох діб

Чому щасливі стосунки іноді дають тріщину: ТОП-6 причин

вівторок, 25 листопад 2025, 9:15

На початку стосунків усе здається ідеальним, а закохані не можуть насититися одне одним. З часом певні фактори можуть почати руйнувати навіть найміцніші відносини, передають Патріоти України. Немає універсального рецепта, але спільна готовність працюва...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...