"Буквально вчора сусідка у мене запитала: «А ти не знаєш, як засолити оселедець ?» Я зізнаюся здивована, що до сих пір вона купує оселедця в магазині. Я солю його сама вже багато років, і не визнаю магазинного. З таким оселедцем і шубу роблю, і так просто до картопельки", - йдеться у популярному блозі, передають Патріоти України. Цитуємо далі:
"Ну куди вже нам без оселедця , в нім стільки вітамінів, і корисних речовин побільше ніж в червоній рибі).
Інгредієнти:
Оселедець - 1 кг (3 невеликі оселедця);
сіль - 6 ст.л .;
10-12 шт. запашного перцю горошком;
3 ст.л. цукру;
2 лаврові листки;
1 літр води.
Як засолити оселедець. покроковий рецепт
Воду налийте в каструлю і доведіть до кипіння.
Додайте сіль, цукор, перець горошком, лавровий лист.
Варіть розсіл на повільному вогні 5-7 хвилин.
Не відрізаючи голови, покладіть рибу в підготовлену ємність.
Це може бути лоток, банка, каструля.
Розсіл остудіть, і охолодженим розсолом залийте оселедець.
Приберіть ємність з рибою в холодильник на 3 доби.
Краще поставте рибу на нижню полицю.
Я дуже люблю ікру з домашнього солоного оселедця, батон маслом намажу.
А зверху ікорку і солодкий чай. Смачно! Спробуйте, не пошкодуєте!
Тепер ви знаєте як засолити оселедець, і я просто впевнена, що рецепт вам сподобається!".
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...