Забудете про МакДональдс! Як приготувати смачнючий бургер у домашніх умовах - діти будуть у захваті

Без перебільшення: забудьте все, що ви пробували до цього моменту. Для того, щоб вивести свої смакові відчуття на новий рівень, ознайомтеся з рецептом найбільш незабутнього гамбургера в вашому житті - величезного, соковитого, апетитного (фото додаються). Після прочитання - приготувати і з'їсти. А хіба можна інакше, передають Патріоти України.

Забудьте про бургери, які асоціюються з фаст-фудом.Сьогодні різноманітні варіації на тему булочки з рубаним м'ясом зустрічаються в меню навіть найвишуканіших ресторанів з зірками Мішлен. Але перш ніж озвучити рецепт, давайте перейдемо до найважливішого — розуміння того, що таке бургер, гамбургер і чізбургер.

Класичний бургер— це вид сендвіча, що складається з найніжнішої котлети (beef patty) з рубаної яловичини, обсмаженого бекону, кілець солодкої цибулі, шматочків соковитого помідора і хрусткого огірка, поміщених між двома шарами ароматної м'якої булочки. Якщо бургер — це загальний термін, то гамбургер і чізбургер — його різновиди. Від гамбургера чізбургер відрізняється тільки наявністю в складі шматочка сиру.

Деталі, які важливо знати, щоб приготувати дійсно приголомшливий бургер своїми руками:

  1. Ідеальне м'ясо для бургера — яловичина. До слова, яловича котлета в бургері так само, як і стейк, має ступені прожарювання.Оптимальна — medium well.
  2. Для бургерів не годиться пісне м'ясо на кшталт вирізки. У фарші має бути приблизно 20% жиру. Грудинка на реберцях — найкраща начинка для гамбургера.
  3. Фарш бажано робити самостійно.Так ви будете впевнені в його якості.
  4. Під час приготування котлети для гамбургера забудьте про цибулю та яйце! Чорний перець та кошерна сіль — найкращі інгредієнти в нашому випадку.


Покроковий рецепт приготування класичного бургера з яловичини

Для того, щоб бургери вийшли соковитими, вміст жиру у фарші має сягати 15-20%. Для приготування ідеальної страви вам знадобляться наступні інгредієнти:

Для котлет:

  • 500 г фаршу з яловичини
  • 1 ч.л. часникового порошку
  • ½ ч.л. кошерної солі
  • ½ ч.л. чорного меленого перцю
  • 4 скибочки шинки
  • 4 тонких скибочки напівтвердого сиру

Для подачі:

  • 4 м'які булочки (бажано без висівок, які відволікають від смаку яловичини)
  • мариновані огірки
  • листя салату
  • шматочки помідора
  • кільця солодкої цибулі
  • кутчуп, гірчиця за смаком

Отже, як зробити найсоковитіший і найапетитніший чізбургер у вашому житті?

  1. Яловичину прокрутіть через м'ясорубку, використовуючи насадку з крупними гратами. Посоліть і поперчіть. Сформуйте 4 котлети. В середині вони повинні бути товщиною приблизно 1,3 см, а по краях — 1,9 см. Невелике поглиблення в центрі кожної котлети запобігатиме їхньому здуванню під час смаження.
  2. Викладіть котлети на гриль і обсмажуйте протягом 7-8 хвилин з кожного боку. Важливо: уникайте сильного вогню. Готовність можна визначити за допомогою термометра для м'яса — температура в центрі котлет повинна досягати 70 ° C. За 1 хвилину до кінця приготування викладіть на котлети по скибочці шинки і сиру.
  3. Розріжте булочки, покладіть на деко зрізами вниз і покладіть на хвилинку під гриль — нехай злегка підрум'яниться. Покладіть на нижні половинки булочок котлети, потім замісіть їх щедрою порцією соусів, а зверху викладіть салатну зелень, мариновані і свіжі овочі. Накрийте другими половинками булочок.

Готово! Залишилося зберегти рецепт гамбургера для приготування вдома, щоб надалі не витрачати час на пошуки.

Також, Ви можете скуштувати смачні бургери в магазинах М’ясторія або замовити їх на нашому сайті:

Ягоди будуть солодкими та соковитими: Яим удобрювати полуницю навесні для великого врожаю

вівторок, 24 травень 2022, 17:30

Багато дачників ставлять запитання, чим найкраще підгодувати полуницю навесні, щоби був хороший урожай великих і соковитих ягід. Відповідь досить проста - потрібно використовувати натуральні інгредієнти. Таке добриво в домашніх умовах може приготувати ...

Навчіться правильно садити дерева - і урожай зросте у рази: Лайфхаки від садівника

вівторок, 24 травень 2022, 17:15

есна - це чудовий час, щоб дати життя спраглим впустити своє коріння в землю молодим і наповненим соком саджанцям дерев. Але не кожен знає, як це зробити правильно, аби не нашкодити. Не біда, садівник Василь Іванюк пояснив, як то правильно зробити, пер...