Забудете про МакДональдс! Як приготувати смачнючий бургер у домашніх умовах - діти будуть у захваті

Без перебільшення: забудьте все, що ви пробували до цього моменту. Для того, щоб вивести свої смакові відчуття на новий рівень, ознайомтеся з рецептом найбільш незабутнього гамбургера в вашому житті - величезного, соковитого, апетитного (фото додаються). Після прочитання - приготувати і з'їсти. А хіба можна інакше, передають Патріоти України.

Забудьте про бургери, які асоціюються з фаст-фудом.Сьогодні різноманітні варіації на тему булочки з рубаним м'ясом зустрічаються в меню навіть найвишуканіших ресторанів з зірками Мішлен. Але перш ніж озвучити рецепт, давайте перейдемо до найважливішого — розуміння того, що таке бургер, гамбургер і чізбургер.

Класичний бургер— це вид сендвіча, що складається з найніжнішої котлети (beef patty) з рубаної яловичини, обсмаженого бекону, кілець солодкої цибулі, шматочків соковитого помідора і хрусткого огірка, поміщених між двома шарами ароматної м'якої булочки. Якщо бургер — це загальний термін, то гамбургер і чізбургер — його різновиди. Від гамбургера чізбургер відрізняється тільки наявністю в складі шматочка сиру.

Деталі, які важливо знати, щоб приготувати дійсно приголомшливий бургер своїми руками:

  1. Ідеальне м'ясо для бургера — яловичина. До слова, яловича котлета в бургері так само, як і стейк, має ступені прожарювання.Оптимальна — medium well.
  2. Для бургерів не годиться пісне м'ясо на кшталт вирізки. У фарші має бути приблизно 20% жиру. Грудинка на реберцях — найкраща начинка для гамбургера.
  3. Фарш бажано робити самостійно.Так ви будете впевнені в його якості.
  4. Під час приготування котлети для гамбургера забудьте про цибулю та яйце! Чорний перець та кошерна сіль — найкращі інгредієнти в нашому випадку.


Покроковий рецепт приготування класичного бургера з яловичини

Для того, щоб бургери вийшли соковитими, вміст жиру у фарші має сягати 15-20%. Для приготування ідеальної страви вам знадобляться наступні інгредієнти:

Для котлет:

  • 500 г фаршу з яловичини
  • 1 ч.л. часникового порошку
  • ½ ч.л. кошерної солі
  • ½ ч.л. чорного меленого перцю
  • 4 скибочки шинки
  • 4 тонких скибочки напівтвердого сиру

Для подачі:

  • 4 м'які булочки (бажано без висівок, які відволікають від смаку яловичини)
  • мариновані огірки
  • листя салату
  • шматочки помідора
  • кільця солодкої цибулі
  • кутчуп, гірчиця за смаком

Отже, як зробити найсоковитіший і найапетитніший чізбургер у вашому житті?

  1. Яловичину прокрутіть через м'ясорубку, використовуючи насадку з крупними гратами. Посоліть і поперчіть. Сформуйте 4 котлети. В середині вони повинні бути товщиною приблизно 1,3 см, а по краях — 1,9 см. Невелике поглиблення в центрі кожної котлети запобігатиме їхньому здуванню під час смаження.
  2. Викладіть котлети на гриль і обсмажуйте протягом 7-8 хвилин з кожного боку. Важливо: уникайте сильного вогню. Готовність можна визначити за допомогою термометра для м'яса — температура в центрі котлет повинна досягати 70 ° C. За 1 хвилину до кінця приготування викладіть на котлети по скибочці шинки і сиру.
  3. Розріжте булочки, покладіть на деко зрізами вниз і покладіть на хвилинку під гриль — нехай злегка підрум'яниться. Покладіть на нижні половинки булочок котлети, потім замісіть їх щедрою порцією соусів, а зверху викладіть салатну зелень, мариновані і свіжі овочі. Накрийте другими половинками булочок.

Готово! Залишилося зберегти рецепт гамбургера для приготування вдома, щоб надалі не витрачати час на пошуки.

Також, Ви можете скуштувати смачні бургери в магазинах М’ясторія або замовити їх на нашому сайті:

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...