Забудете про проблему! Як легко відмити жир на кухонній плиті

Щоб легко відмити жир на кухонній плиті, можна скористатися простими засобами, які є у більшості вдома. Ось кілька ефективних способів, передають Патріоти України.


1. Оцет + сода

Підходить для: металевих і емальованих поверхонь.

Інструкція:

  1. Посип жирні ділянки харчовою содою.
  2. Збризни зверху оцтом (9%) — почнеться реакція.
  3. Залиш на 10–15 хвилин.
  4. Протри губкою або ганчіркою, потім витри насухо.

2. Лимонний сік або кислота

Підходить для легкого жиру.

Інструкція:

  1. Вичав лимон або розведи 1 ч. л. лимонної кислоти в 100 мл теплої води.
  2. Нанеси на жирну поверхню.
  3. Залиш на 10 хвилин.
  4. Витри губкою.

3. Господарське мило

Підходить для будь-яких плит.

Інструкція:

  1. Натри мило на губку або розведи у гарячій воді.
  2. Оброби жирну поверхню.
  3. Протри вологою ганчіркою.

4. Спирт або горілка

Підходить для скла та нержавійки.

Інструкція:

  1. Налий спирт/горілку на губку.
  2. Протри жирні місця.
  3. Витри сухою ганчіркою.

5. Спеціальні засоби (наприклад, "Cillit Bang", "Sanita", "Frosch")

Якщо жир застарілий, можна скористатися магазинними засобами. Дій строго за інструкцією на упаковці та працюй у рукавичках.


Порада: Щоб жир не накопичувався, протирай плиту щодня після готування — це займе всього 1–2 хвилини.

Цим продукти не місце на дверцятах холодильника - ось чому

четвер, 17 липень 2025, 12:05

Багато хто з нас інтуїтивно зберігає кетчупи, гірчицю, соєвий соус та інші приправи саме на дверцятах холодильника. Це здається логічним: зручно дістати, вони завжди під рукою. Але фахівці з безпеки продуктів харчування попереджають - це не найкраще мі...

Не пропустіть! ТОП-9 сигналів, які можуть вказувати на непереносимість глютену

четвер, 17 липень 2025, 11:30

Целіакія - це аутоімунне захворювання, яке виникає внаслідок непереносимості глютену – білка, що міститься в пшениці, житі та ячмені. Хоча ця хвороба найчастіше асоціюється з проблемами травлення, її прояви можуть виходити далеко за межі шлунково-кишко...