Забудете про проблему! Як назавжди позбутися неприємного запаху взуття

Від неприємного запаху ніг та взуття ніхто не застрахований. Цю проблему викликають бактерії, які є джерелом смороду. З ніг вони потрапляють у взуття, а вологе середовище сприяє їхньому розмноженню, через що виникає сморід. Однак є кілька простих, але досить ефективних методів, аби раз і назавжди позбутися цієї неприємності. Розповідаємо, як позбутися неприємного запаху у взутті за допомогою підручних засобів, передають Патріоти України.

Як позбутися неприємного запаху взуття в домашніх умовах

  • Перекис водню й оцет. Змочіть ватний диск в одній із цих рідин та протріть взуття всередині. Через п’ять хвилин неприємний запах зникне, як і не було.
  • Сода і крохмаль. Змішайте три столові ложки соди та ложку крохмалю, додайте у суміш кілька крапель ефірної олії з улюбленим запахом. Насипте цей порошок у шкарпетки й покладіть їх на ніч у взуття. На ранок ваша улюблена пара черевиків пахнутиме ефірною олією, а смороду взагалі не буде.
  • Олія чайного дерева чи лаванди. Якщо у вас є така ефірна олія, просто капніть кілька крапель на устілку. Ці олії мають антибактеріальні властивості. Вони швидко уб’ють усі бактерії, які викликають неприємний запах, а також залишать після себе гарний аромат.
  • Чайні пакетики. На ніч покладіть пакетики з чорним чаєм у взуття. Чай також має антибактеріальні властивості, тому до ранку від неприємного запаху не залишиться й сліду. Окрім того, чай – це гарний сорбент, він здатен вбирати в себе будь-які запахи.
  • Сода або активоване вугілля. Ці засоби добре вбирають вологу, яка може бути причиною появи бактерій, що викликають неприємний запах. Насипте соду або потовчені таблетки активованого вугілля у шкарпетки та покладіть у взуття, залиште на ніч. Зранку від смороду та вологи не залишиться й сліду.
  • Морозилка. Такий дивний, проте вкрай ефективний спосіб на відмінно впорається з неприємним запахом взуття. Загорніть пару черевиків у пакет та покладіть до морозилки на 12 годин. Низька температура знищить усі бактерії, які викликають сморід.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...