Забудете про проблему! Як самостійно знищити домашню цвіль

Багато хто з нас стикався з сирістю у своїх домівках, особливо в холодні пори року, проте не поспішайте панікувати, адже є 5 домашніх ефективних засобів, які можуть допомогти вам у боротьбі з нею, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Видання Express нагадує, що цвіль і вогкість є типовими проблемами, особливо восени та взимку. Якщо з ними не боротися, цвіль може розростатися, створювати шкідливі умови для життя та потенційно призводити до серйозних проблем зі здоров’ям. Однак позбутися чорної плісняви можна без великих витрат, використовуючи домашні засоби.

Навіщо боротися з пліснявою

Цвіль може викликати алергічні реакції, респіраторні проблеми та навіть серйозні захворювання. Тому важливо вжити заходів для її усунення в оселі.

Ефективні домашні засоби

Використання натуральних розчинів з інгредієнтів, які вже є вдома, може бути таким само ефективним, як і спеціальні засоби для видалення цвілі.

Білий оцет

Змішайте дистильований білий оцет з водою у пляшці з розпилювачем. Нанесіть на ділянки, уражені чорною цвіллю. Якщо ви обробляєте гардероб, вийміть одяг, щоб забезпечити хорошу циркуляцію повітря. Потім протріть його чистою вологою ганчіркою. Не забувайте одягати захисні рукавички під час роботи з оцтом.

Харчова сода

Змішайте одну третину харчової соди з двома третинами води. Нанесіть на поверхню з пліснявою, збризніть водою і протріть. Вона особливо ефективна для видалення цвілі навколо вікон, де часто з’являється конденсат.

Відбілювач

Змішайте рівні частини відбілювача та води. Нанесіть на уражену ділянку, залиште на кілька годин, а потім змийте. Якщо цвіль має глибше коріння, зверніться до професіоналів.

Олія чайного дерева

Змішайте олію чайного дерева з водою та розпиліть на уражені ділянки. Це природний засіб, який допомагає боротися з грибком, особливо у важкодоступних місцях.

Екстракт кісточок грейпфрута

Змішайте краплі екстракту з водою та залиште на 10 хвилин перед очищенням. Особливо корисно для видалення плісняви в кутах і на стелі, крім того, екстракт залишає свіжий аромат порівнюючи зі звичайними агресивними очисними засобами.

Запобігання поверненню плісняви

Для запобігання появі чорної плісняви важливо підтримувати сухість у приміщеннях. Регулярно провітрюйте, використовуйте зволожувачі повітря та стежте за рівнем вологості. Залишаючи дім сухим і чистим, ви зможете запобігти поверненню плісняви та створити комфортні умови для себе і своїх близьких.

Джерело: ТСН.ua

А ви це знали? Навіщо українцям радять класти крейду в холодильник

неділя, 27 жовтень 2024, 18:07

Холодильник — важлива річ в будь-якому будинку. Однак, буває таке, що замість аромату продуктів, відкривши дверцята, відчуваєте неприємний запах, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Часто, щоб вирішити цю проблему, доводиться довго і ґрунто...

Доступні всім! Які спеції треба додати в каву, щоб зробити її корисною

неділя, 27 жовтень 2024, 13:09

Кава, яку найкраще пити вранці, є одним із найпопулярніших напоїв у всьому світі. Він не тільки стимулює та тонізує, але й у помірних кількостях може бути дуже корисним для вашого здоров’я. Відомий польський лікар Марек Скочилас радить звернути увагу н...