Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику


Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України.

Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб не мити прилад повністю, кмітливі господині користуються кількома підручними засобами, які на відмінно вирішують проблему. Розповідаємо, чому в холодильнику виникає сморід і як за кілька хвилин його позбутися.

Які причини виникнення неприємних запахів у холодильнику

  • Продукти з різкими та специфічними ароматами. Це може бути зелень, квашена капуста, відкриті банки з консервацією, копчена риба та м'ясо.
  • Зіпсована їжа. Варто вчасно позбуватися продуктів, термін придатності яких уже давно минув. А в часи, коли є перебої з електрикою, краще робити ревізію запасів кожного дня, щоб вчасно виявити джерело смороду.
  • Засмічений стік для талої води. Досить частою причиною затхлого запаху в холодильнику може бути застоювання талої води навколо зливного отвору. В якій досить активно розмножуються бактерії, що провокують появу неприємного аромату.
  • Брудні упаковки чи залишки пролитої їжі. Варто вчасно і ретельно витирати поверхні всередині холодильника, щоб не було смороду. Також залишки продуктів краще класти до контейнерів, бо масні та брудні упаковки також неприємно пахнуть.

Як за кілька хвилин позбутися неприємного запаху в холодильнику

  • Сода. Харчова сода на відмінно вбирає в себе всі погані запахи. Можна просто поставити склянку з содою на поличку в холодильник, а можна зробити пасту. Для приготування суміші треба дві столові ложки соди та дві столові ложки води, все ретельно змішати й нанести на губку. Потім необхідно добре витерти всі поверхні в холодильнику цією масою, опісля вимити водою.
  • Лимонний сік. Половинку лимона необхідно вичавити на губку чи шматок чистої натуральної тканини і добре протерти всі поверхні всередині холодильника. Таким способом ви позбудеться неприємного запаху, а лимон надовго залишить свіжий аромат.
  • Абсорбуючі продукти. Є такі види продуктів, які миттєво поглинають неприємні запахи. Достатньо просто покласти їх на полицю холодильника. Це чорний хліб, пряні трави – гвоздика, чебрець та кориця, шкірка апельсина, мелена кава чи кавова гуща. Також можна розрізати картоплину й покласти половинки на полички.

А ви це знали? Чи справді банани допомагають схуднути

субота, 27 липень 2024, 13:15

Незалежно від того, чи це теплий шматочок бананового хліба, корисний смузі чи просто перекус перед тренуванням, банани можуть стати смачним і поживним доповненням до вашого раціону. Вони багаті на важливі речовини, такі як харчові волокна, вітаміни B6 ...

Лише спробуйте! Такі котлети ви ще не готували - з риби, рису та моркви

субота, 27 липень 2024, 12:12

Звичайні рибні котлети всі добре знають. І те що їх можна подати з рисом на гарнір теж. А от рецепт приготування, де все це разом поєднано, знають не всі. Пропонуємо спробувати приготувати рибні котлети з рисом та морквою, бо котлети виходять ніжні та ...