
Правильне харчування - запорука міцного здоров'я та довголіття. Воно базується на правильних харчових звичках, для формування яких потрібні продукти, що відповідають здоровому способу життя.
У цій статті OBOZ UA розповість, що насамперед потрібно включити до раціону, щоб покращити процес травлення.
Клітковини багато не буває
Дієтологи стверджують, що для нормальної роботи кишечника потрібно не так вже й багато. Головним чином, це клітковина з різних джерел:
Другий важливий чинник здорового травлення – споживання достатньої кількості чистої води. Планомірна гідратація забезпечує безпроблемне видалення відходів життєдіяльності з кишечника, а це означає, що токсини не затримуватимуться в організмі, і вам не загрожують запори.
Вас може зацікавити:Політикам заборонять брати гроші у Росії: "слуга народу" розповів, що буде у новому пакеті санкцій ЄС
Від яких продуктів слід відмовитися?
Насамперед це будь-яка смажена їжа, для перетравлення якої організму доводиться докладати максимальних зусиль. І якщо такі навантаження будуть постійними, шлунково-кишкові розлади вам гарантовані.
Крім того, видаліть зі свого раціону магазинні соки, в яких багато цукру і немає клітковини, і замініть їх свіжими фруктами та овочами.
Третя шкідлива група продуктів – всілякі копченості. Це дуже важка їжа для шлунка, яка довго перетравлюється і може спричинити спазми.
Як це може зашкодити очам - розповідає офтальмолог мережі «Новий Зір» Руслан Казбекович Тамбієв, лікар вищої категорії, офтальмохірург, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У повсякденному житті ми рідко замислюємося, що часто перенавантажує...
І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...