Забудете про цю проблему! Як прибрати плісняву з пластикових вікон

Пліснява з’являється і розповсюджується моментально. З нею буває складно боротися, якщо втратити час. Пластикові вікна не є виключенням, де вона обирає місце для існування, передають Патріоти України.

Причина появи звичайна — це конденсат та погана вентиляція. Якщо ви маєте проблему з її появою, тоді скористайтесь запропонованими способами боротьби.

Мідний купорос

У садоводів це перший засіб у боротьбі проти шкідників та грибкових захворювань. Він є дієвим. Мідь знищує грибок та його спори. Необхідно розвести його у воді, але тара має бути металева. Пропорції вказані на упаковуванні, дотримуйтесь їх. Нанесіть розчин на поверхню вікон та дочекайтесь, щоб він став сухим. Потім рами протріть мокрою ганчіркою. Витріть насухо, щоб не було вологи.

Зверніть увагу, що іноді купорос негативно впливає на сам пластик. Залежить від його складу. Нанесіть розчин на непримітну ділянку та подивіться на дію. Якщо з пластиком нічого не сталось, можна обробляти всі вікна.

Столовий оцет

Звичайний та дієвий — це все про оцет. Він допоможе позбавитись забруднень та на довгий час знищити плісняву. Перевагою оцту є його безпечність по відношенню до пластикових поверхонь. Розводити його не треба. Поверхні обробляють оцтом 9%, лишають на годину та промивають теплою водою. Він ще й відбілює поверхню, тож буде приємний бонус.

Перекис водню

Потрібен розчин 3%. Обробіть ним поверхню, лишіть до повного висихання та змийте все водою. Перевага засобу полягає у екологічності. Вона не випаровується як оцет, тож неприємного запаху буде набагато менше.

Якщо на ваших вікнах є пліснява, не гайте часу. Проводіть обробку. При потребі робіть профілактичну раз на місяць. Якщо не боротись із пліснявою, вона може зашкодити здоров’ю.

А ви це знали? Чи потрібно готувати картоплю під кришкою - досвідчені господині розкрили "секрет"

вівторок, 30 квітень 2024, 0:12

При приготуванні картоплі багато хто сумнівається щодо необхідності використовувати кришку, передають Патріоти України. Використання кришки залежить від страви, яку ви вирішили готувати. За якого способу приготування картоплі необхідно використовувати ...

Секрет досвідчених господинь! Чим можна замінити пральний порошок, який скінчився

понеділок, 29 квітень 2024, 23:54

Кошик для брудної білизни вже переповнений, а ви не маєте можливості купити пральний порошок? Хоча ви вже готові змиритися з тим, що доведеться відкласти все на завтра, у вас є й інші варіанти, передають Патріоти України. Усе, що вам потрібно зробити, ...