Забудете про цю проблему! Як швидко прибрати неприємний запах у термосі - лайфхак

Ніхто не питиме чай або каву з термоса, що має неприємний затхлий запах, передають Патріоти України.

Цей запах може виникнути через порушення правил догляду. Скажімо повернулись ви з подорожі, та як поставили термос на поличку не вимивши, так в ньому і з’явився з часом неприємний аромат.

Подробиці

Трапляється так, що неприємний запах присутній у новому термосі. У цьому випадку причиною можуть бути неякісні резинові гумки, або це буде хімічний аромат, якщо виріб низької якості.

Якщо йдеться про неприємні аромати, які з’явилися в процесі експлуатації, то можна скористатися простими порадами, які допоможуть швидко вирішити проблему.

Чому в термосі з’являється неприємний запах

Запах у термоса може з’явитися, якщо його не використовувати тривалий час. Специфічне амбре в термосі свідчить про те, що у ньому почали розмножуватися мікроорганізми. Як позбутися запаху в термосі

Лимон

Доступний продукт, який знайдеться на кожній кухні, та допоможе швидко вирішити проблему – лимон. Лимон нарізаємо на шматочки і поміщаємо в ємність. Заливаємо водою та залишаємо на деякий час. Якщо запах з термоса стійкий, лимонний розчин можна залишити на 1-2 години. Замість лимона можна використати лимонну кислоту (2-3 ст. л.).

Сіль

Такий продукт як сіль допоможе впоратися із неприємними запахами. 3-4 ст. л. солі засипаємо в термос і наливаємо окріп. Закриваємо кришкою та залишаємо на 5-7 годин. Потім термос потрібно ретельно вимити теплою водою та добре просушити.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...