Забудете про цю проблему! Як зупинити процес проростання картоплі - лайфхак

Зберігання картоплі іноді виходить з-під контролю. У результаті вона починає проростати, а це вже нікуди не годиться. Неподобство потрібно зупинити, щоб продовжувати користуватись зібраним чи придбаним врожаєм, передають Патріоти України.

Що треба зробити

Почнемо з того, що ревізію картоплі потрібно регулярно проводити та дивитись за появою ознак проростання. Якщо паростки досягають завдовжки 3 см, якість бульби суттєво знижується. Правду кажучи, смак теж змінюється не в кращу сторону.

Якщо ви помітили, що почали з’являтись ознаки появи паростків, потрібно їх надломити. Процес це призупинить, а смак улюбленої картоплі лишиться нормальним. Також варто провести перевірку умов зберігання. Поява паростків на бульбі свідчить про фактори, які стимулюють картоплю так себе поводити.

У приміщенні-складі має бути встановлено спеціальний температурний режим. Там має бути не більше +2-4 градуси. При таких умовах ви можете бути впевнені, що картопля долежить до весни. Якщо температура вища, процеси будуть прискорюватись.

До речі, спробуйте скористатись одним цікавим способом. Раніше його часто застосовували. На картоплю треба розкласти трохи яблук. Вони сповільнять проростання, тому врожай буде врятовано від псування.

Це варто знати! Що робити, щоб картопля на деруни не темніла

субота, 20 квітень 2024, 10:14

Господині знають, що картопля після нарізання чи натирання має властивість темніти. Якщо ви готуєте деруни, то я одна хитрість, що й колір збереже і страву зробить набагато ніжнішою, передають Патріоти України. Деруни після смаження матимуть світлий в...

От у чому секрет! Як зберегти соковитість грудки в процесі смаження

субота, 20 квітень 2024, 9:13

Багато хто знає про те, що куряче філе є дуже складним м’ясом для смаження, оскільки в процесі термічної обробки втрачає соковитість. Тому грудка часто виходить сухою. Однак при правильному методі смаження цього можна уникнути. Які секрети у цьому допо...