Забудете про цю проблему! ТОП-5 способів, як назавжди позбутися плісняви на стінах

Цвіль або пліснява - серйозна проблема, яка не лише псує зовнішній вигляд вашої квартири, але й може стати загрозою для здоров'я членів родини, передають Патріоти України.

Що таке пліснява

Цвіль це мікроорганізм, який є одним з найдавніших на планеті Земля. Його скупчення формує наліт, який може мати різне забарвлення. Пліснява дуже життєдатна, вона здатна пристосовуватися до найбільш несприятливих умов. Тому очистити будь-яку поверхню від цвілі досить складно, адже її спори можуть проникати в найглибші шари матеріалу.

Пліснява формується з міцелію і органів розмноження грибка. Більшість засобів прибирає лише видимі прояви цвілі, а ось сама грибниця залишається, продовжуючи формуватися знову і знову. Якісна боротьба з цим ворогом проходить у кілька етапів: видалення нальоту, оброблення проти грибків, профілактика.

Як позбутися плісняви на стінах назавжди: домашні засоби

Ви можете самостійно видалити грибок та цвіль зі стін, адже існує кілька ефективних методів. При цьому вам навіть не знадобляться хімічні засоби, ви можете створити їх самостійно з речовин, які часто є під рукою.

Перекис водню. Він відмінно допомагає справитися з більшою частиною цвілевих грибків. Для ефективного результату беріть 3% розчин. Налийте рідину у пульверизатор, а потім ретельно обробіть всю уражену поверхню. Заздалегідь протестуйте на невеликій ділянці стіни, щоб впевнитися, що вона не знебарвиться. Залишіть речовину на 10-15 хвилин, потім обробіть поверхню щіткою чи досить жорсткою губкою, витріть насухо.

Ефірні олії. Вони відрізняються сильними антисептичними і дезодеруючими властивостями. 1 ч. ложку ефірної олії (розмарин, лаванда, чайне дерево) змішайте з 200 мл води, ретельно збовтайте. Склад, що у вас вийшов, розпиліть на ділянку стіни, де розрослася пліснява. Залишіть на 1 годину, а потім протріть сухим рушником.

Оцет. Він допомагає не лише добре очистити поверхню, але й додатково дезинфікує її. Фахівці стверджують, що ця речовина допомагає знищити 82% всіх відомих видів грибків. Білий оцет чудово справляється навіть з чорною пліснявою. Щоб обробити її налийте цей продукт у пульверизатор, обробіть поверхню, яка була уражена. Потім залишіть на 1 годину. По закінченню протріть стіну водою і дайте їй просохнути. Щоб посилити антибактеріальний ефект, можете скориститати вологими серветками для гігієнічного оброблення різних поверхонь.

Харчова сода. Для того, щоб обробити стіни, потрібно приготувати спеціальну суміш. Змішайте у 500 мл води 1 ст. ложку харчової соди, перемішайте, збовтайте, налийте у пульверизатор, а потім обприскайте поверхню стіни. Наліт потрібно буде видалити жорсткою щіткою і промити водою. За необхідності процедуру можна повторити.

Відбілювач. Цей засіб найкраще підходить для ванної кімнати, адже відбілювачем можна протирати кахель, скло і плитку. Рідину слід змішати з водою у пропорції 1:10, нанести чистим пензликом на уражені ділянки, залишити на 1 годину, а потім промити чистою водою. Зверніть увагу, що відбілювач не підходить для оброблення шпалер, меблів, підлоги, стін, які покриті фарбою. Ви ризикуєте знебарвити поверхню.

Допоможе один інгредієнт! Риба більше не буде прилипати та розвалюватись

середа, 28 серпень 2024, 10:09

Риба - смачна страва, коли подають вже готову на стіл. Коли треба самостійно її приготувати, можуть виникати складнощі. Іноді вона прилипає до сковороди, а іноді просто розвалюється на частини. Їстівна страва просто їстівна, але не естетична, передають...

А ви це знали? які продукти були елітними в СРСР - їх могли дозволити собі лише заможні люди

середа, 28 серпень 2024, 9:48

Попри те, що в СРСР намагалися зробити всіх рівними та однаковими, можна було легко виділити з натовпу більш заможних людей. Соціальна нерівність проявлялася не тільки в розподілі житла, товарів чи автомобілів, передають Патріоти України. Деяка їжа, я...