Забудете, що таке фітофтора на помідорах! Народні засоби зі 100% результатом

Фітофтора - це грибок, який стає причиною фітофторозу, що вражає, як правило, пасльонові культури, в тому числі, томати. Небезпека його в тому, що таке захворювання знищує рослину за кілька днів, тому кожному городнику потрібно точно знати, що робити, якщо на помідорах з'явилася фітофтора, передають Патріоти України.

Як виглядає фітофтора на помідорах - явні ознаки

Улюблене місце такого грибка - густі посадки, куди насилу надходить повітря і сонячне світло, а також місцевість з регулярним перепадом температури. Жертвою фітофторозу стають, найчастіше, помідори, за якими погано доглядають - порушують правила поливу або графік підгодівлі.

Для того щоб зрозуміти, як перемогти фітофтору на помідорах, треба вміти її розпізнати:

  • плями на нижній стороні листя томатів;
  • всихання і опадання листя;
  • потемніння плодів;
  • чорні точки на томатах.

Важливо розуміти, що фітофтора - живучий грибок, який мешкає на всіх ділянках рослини - на насінні, пагонах, плодах, навіть в грунті. Вона може вражати і садовий інвентар, і стінки теплиці, тому боротися з "гидотою" потрібно швидко і комплексно.

З'явилася фітофтора на помідорах - як боротися народними засобами

Якщо ви зрозуміли, що захворювання на початковому етапі, є шанс впоратися з ним без використання хімічних засобів. Можна спробувати обійтися "бабусиними" методами:

  • 35 гр сухих дріжджів розвести в 1 л сироватки, настояти 5 годин, обприскувати рослини кожні 10 днів;
  • 3 ст. л соди розвести в 10 л води, додати 20 гр рідкого мила, обробляти томати кожні 7-10 днів;
  • 1 л кефіру розвести в 10 л води, додати 20 крапель йоду, 2 години наполягати, потім відразу обприскувати рослини.

Якщо ви не знаєте, яке найефективніший засіб від фітофтори на помідорах, крім трьох перерахованих вище, то ми підкажемо - мідний дріт. Біологи стверджують, що гниль дуже боїться цього матеріалу.

Ви можете акуратно проткнути ним стебло на висоті 10 см від грунту, тоді іони міді швидше проникнуть в саму рослину і "проженуть" фітофтору. Будьте уважні - цей метод можна використовувати тільки на здорових і міцних стеблах.

Джерело: УНІАН

Зовсім неприпустимо! ТОП-5 "виховних" фраз, які ламають дитині психіку

неділя, 29 вересень 2024, 18:05

Психологи назвали неприпустимі фрази, які в жодному випадку не можна говорити дітям, передають Патріоти України. Розповідаємо, які фрази не можна говорити своїм діткам, щоб не спровокувати у них формування комплексів та фобій. Які слова краще використо...

Перевірте вашу гаджет на роботоздатність: Топ лайфхаків для ноутбука, які допоможуть використовувати закладені можливості на повну

неділя, 29 вересень 2024, 13:07

Ноутбуки стали невід'ємною частиною нашого повсякденного життя. Ми використовуємо їх для роботи, навчання, розваг та спілкування. Однак, незважаючи на їхню популярність, багато користувачів не знають, як максимально ефективно використовувати свої прист...