Забудьте про них у спеку! ТОП-5 продуктів, які швидко зневоднюють організм

Зневоднення відбувається тоді, коли організм втрачає занадто велику кількість води. До цього стану можуть призвести багато факторів, зокрема й надмірне потовиділення, недостатнє споживання рідини, діарея, блювота та певні захворювання, передають Патріоти України.

Про це повідомили в health. Експерти поділилися продуктами, які містять інгредієнти, що можуть збільшити втрату води в організмі та сприяти зневодненню.

Фаст-фуд

Фаст-фуд має багато доданої солі, що може зневоднити при споживанні у великих кількостях. Високий рівень споживання натрію з солоної їжі призводить до збільшення вироблення сечі.

Більшість продуктів швидкого харчування мають високий вміст доданої солі. Зокрема, бургер і картопля фрі забезпечують половину добової норми натрію на день.

Алкоголь

Алкоголь збільшує вироблення сечі та підвищує ризик зневоднення. Ба більше, алкогольні напої впливають на пильність та змінюють температуру тіла. При зневодненні тіло втрачає здатність потіти й охолоджуватися.

Солодкі напої

Згідно з дослідженням, вживання солодких напоїв замість води може призвести до зневоднення. Ба більше, такі рідини негативно впливають на нирки, які відповідають за підтримку гідратації.

Піца

Один шматочок піци пепероні містить 664 мг натрію. Крім цього, споживання солоних продуктів, таких як піца, збільшує ризик зневоднення.

Кава

Кава та інші напої, які містять велику кількість кофеїну, збільшують вироблення сечі, що призводить до зневоднення.

Згідно з дослідженням, що зневоднення призводить кава з великим вмістом кофеїну (6 мг). Тоді як низькі та помірні дози кофеїну не пов'язані з цим побічним ефектом.

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті курячі котлети

вівторок, 16 липень 2024, 6:12

Курячі котлети - прості та одночасно дуже смачні. Рецепт на всі часи для дорослих та дітей, передають Патріоти України. Вам потрібні такі продукти:. У мисці потрібно змішати масло, часник, тертий сир, подрібнену зелень. Щоб було легше, масло треба брат...

Пізнавання себе та оточуючих: Як трактує психологія людей за манерою швидко та повільно їсти, а також не доїдати порцію

вівторок, 16 липень 2024, 5:40

Психологи вже давно визнали, що манери прийому їжі є природним та часто несвідомим продовженням найяскравіших якостей і рис характеру, констатують Патріоти України. . Як правило, «повільні їдці» - це люди, які вважають за краще жити сьогоденням і насо...