
Цибуля - справжній скарб на кухні: ароматна, корисна, з антиоксидантами. Але як тільки ви починаєте її різати - сльози течуть, очі печуть, настрій зіпсований. Та лікар Ражан поділився лайфхаком, який уже підкорив понад 100 тисяч користувачів у мережі, передають Патріоти України.
Покладіть цибулину в холодильник на 20 хвилин перед нарізанням.
Лікар пояснює: холод уповільнює виділення газу (пропантіал-S-оксиду), який і змушує нас плакати.
Коли ви ріжете цибулю, вона виділяє ферменти, що перетворюються на леткий газ — саме він викликає печіння очей. Газ “шукає” вологу — а наші очі якраз ідеально зволожені, тому весь удар — по ним.
Більше ніяких сліз, коли ви готуєте борщ або піджарку! Просто охолодіть цибулю, не ріжте корінець і користуйтеся гострим ножем. Це просто — і працює!
Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...
Кожна людина має унікальну перспективу, яка формує її розуміння та інтерпретацію навколишнього світу з через досвід, переконання і цінності, передають Патріоти України. Одна з таких перспектив полягає в тому, як ми сприймаємо та оцінюємо інших на основ...