
Цибуля - справжній скарб на кухні: ароматна, корисна, з антиоксидантами. Але як тільки ви починаєте її різати - сльози течуть, очі печуть, настрій зіпсований. Та лікар Ражан поділився лайфхаком, який уже підкорив понад 100 тисяч користувачів у мережі, передають Патріоти України.
Покладіть цибулину в холодильник на 20 хвилин перед нарізанням.
Лікар пояснює: холод уповільнює виділення газу (пропантіал-S-оксиду), який і змушує нас плакати.
Коли ви ріжете цибулю, вона виділяє ферменти, що перетворюються на леткий газ — саме він викликає печіння очей. Газ “шукає” вологу — а наші очі якраз ідеально зволожені, тому весь удар — по ним.
Більше ніяких сліз, коли ви готуєте борщ або піджарку! Просто охолодіть цибулю, не ріжте корінець і користуйтеся гострим ножем. Це просто — і працює!
Кожен ранок - це шанс задати темп усьому дню. Те, що ви робите у перші години після пробудження, безпосередньо впливає на швидкість метаболізму, рівень енергії та здатність спалювати жир, передають Патріоти України. Невинні, на перший погляд, звички – ...
Психологічні тести, що визначають особистість, є потужним інструментом для самопізнання, допомагаючи краще зрозуміти власні внутрішні мотиви та поведінкові патерни. Вони корисні, оскільки можуть розкрити приховані риси характеру, про які ми самі не зав...