Дієтолог назвала найшкідливіший овоч, вживання якого слід звести до мінімуму, а краще - і зовсім відмовитися. Про це розповіла дієтолог, нутриціолог, фахівець зі спортивного харчування Тамара Крамченікова, зазначають Патріоти України.
На думку лікаря, найбільш "нездоровим" овочем є улюблена і часта гостя на столі більшості українців - картопля.
Нутриціолог каже, що овоч має низьку цінність за вмістом вітамінів і мінералів, високу калорійність і дуже багатий шкідливим крохмалем. Також картопля виводить з організму рідину, порушуючи водний баланс, через що може змінюватися рівень цукру в крові. Крохмаль, що міститься в картоплі розпадається в організмі до простих вуглеводів, глюкози і фруктози, тому його регулярне вживання може додати вам пару зайвих кілограм.
Крім цього деякі бульби картоплі можуть бути небезпечні для здоров'я, так як в них може міститися соланін - небезпечний токсин (в зелених бульбах). При отруєнні цією речовиною може виникати нудота, блювота, болі в животі - аж до летального результату.
Відзначимо, що картоплю якщо і вживати, то краще робити це правильно. Так, в МОЗ порадили їсти відварну картоплю без жиру, з овочами, в шкірці. А ще краще, щоб овоч був холодним. При цьому шкірка допоможе зберегти вітаміни і мінерали, а крохмаль перейде в потрібну, резистентну форму і засвоїться кишківником. Найкраще картоплю запікати або варити в шкірці, на пару або в мікрохвильовій печі.
Різі в животі, стрибки тиску та ломота в серці можуть бути наслідком психічних розладів, встановили дослідники з Сеченовського університету, передають Патріоти України. Найчастіше такі симптоми з’являються після перенесеного COVID-19. Вчені наголосили,...
Якщо ваше авто не заводиться, перш за все не панікуйте. Найчастіше проблема має просте рішення, і кілька кроків допоможуть швидко запустити двигун, передають Патріоти України. Перевірте, чи достатньо заряду акумулятора. Більш ніж половина випадків, кол...