Забудьте про це! Дієтолог назвала найшкідливіший овоч - краще відмовтеся від нього

Дієтолог назвала найшкідливіший овоч, вживання якого слід звести до мінімуму, а краще - і зовсім відмовитися. Про це розповіла дієтолог, нутриціолог, фахівець зі спортивного харчування Тамара Крамченікова, зазначають Патріоти України.

На думку лікаря, найбільш "нездоровим" овочем є улюблена і часта гостя на столі більшості українців - картопля.

Чому від картоплі слід відмовитися

Нутриціолог каже, що овоч має низьку цінність за вмістом вітамінів і мінералів, високу калорійність і дуже багатий шкідливим крохмалем. Також картопля виводить з організму рідину, порушуючи водний баланс, через що може змінюватися рівень цукру в крові. Крохмаль, що міститься в картоплі розпадається в організмі до простих вуглеводів, глюкози і фруктози, тому його регулярне вживання може додати вам пару зайвих кілограм.

Крім цього деякі бульби картоплі можуть бути небезпечні для здоров'я, так як в них може міститися соланін - небезпечний токсин (в зелених бульбах). При отруєнні цією речовиною може виникати нудота, блювота, болі в животі - аж до летального результату.

Якщо ви все ж не можете без картоплі

Відзначимо, що картоплю якщо і вживати, то краще робити це правильно. Так, в МОЗ порадили їсти відварну картоплю без жиру, з овочами, в шкірці. А ще краще, щоб овоч був холодним. При цьому шкірка допоможе зберегти вітаміни і мінерали, а крохмаль перейде в потрібну, резистентну форму і засвоїться кишківником. Найкраще картоплю запікати або варити в шкірці, на пару або в мікрохвильовій печі.

Секрет досвідчених господинь! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:15

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасн...

Психологічний тест! Оберіть карту - і дізнайтеся, які зміни очікують вас в особистому житті

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:07

Часто романтичні відносини не відрізняються стабільністю. Тому непогано було б знати, які зміни чекають на вас у майбутньому, передають Патріоти України. Щоб не бігати до ворожок і не користуватися сумнівними ритуалами, пропонуємо пройти тест, який ро...