Картопля є одним з популярних овочів в нашому раціоні. І це не дивно, оскільки він доступний за ціною, в ньому міститься достатня кількість корисних речовин і вітамінів. Однак приготування картоплі має значення і найсмачніші страви з нього можуть стати небезпечними для організму, зазначають Патріоти України.
Які страви з картоплі найшкідливіші для організму людини, розповіла лікар-дієтолог Тамара Прунцева. У картоплі є магній, калій, білки та кальцій. Але також в цьому овочі багато вуглеводів. За словами фахівця, страви з картоплі повинні бути в раціоні регулярно. Однак не варто їсти на ніч і потрібно стежити за тим, щоб не було переїдання, а протягом дня калорії спалювалися.
Дієтолог зазначила, що найкориснішим приготуванням картоплі запікання і варіння. Тримати довго картоплю у воді не рекомендується, через те, що більшість мінералів міститься на поверхні.
Найшкідливішими стравами з картоплі лікар назвала картоплю, смажену у фритюрі та приготування "по-селянськи". При термічній обробці при високих температурах з картоплі зникають всі корисні мінерали й вітаміни. А приготування цього овочу з великою кількістю вершкового масла або рослинної олії роблять картоплю жирною і важкою для шлунка.
Крім того, надмірне вживання картоплі може привести до появи холестеринових бляшок. А у постійному приготуванні пюре теж є свої мінуси - в таку страву часто використовують масло, молоко, вершки. Це додаткові калорії.
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...
Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...