Забудьте про це! Найшкідливіші страви з картоплі - зіпсуєте собі шлунок і серце

Картопля є одним з популярних овочів в нашому раціоні. І це не дивно, оскільки він доступний за ціною, в ньому міститься достатня кількість корисних речовин і вітамінів. Однак приготування картоплі має значення і найсмачніші страви з нього можуть стати небезпечними для організму, зазначають Патріоти України.

Які страви з картоплі найшкідливіші для організму людини, розповіла лікар-дієтолог Тамара Прунцева. У картоплі є магній, калій, білки та кальцій. Але також в цьому овочі багато вуглеводів. За словами фахівця, страви з картоплі повинні бути в раціоні регулярно. Однак не варто їсти на ніч і потрібно стежити за тим, щоб не було переїдання, а протягом дня калорії спалювалися.

Дієтолог зазначила, що найкориснішим приготуванням картоплі запікання і варіння. Тримати довго картоплю у воді не рекомендується, через те, що більшість мінералів міститься на поверхні.

Найшкідливішими стравами з картоплі лікар назвала картоплю, смажену у фритюрі та приготування "по-селянськи". При термічній обробці при високих температурах з картоплі зникають всі корисні мінерали й вітаміни. А приготування цього овочу з великою кількістю вершкового масла або рослинної олії роблять картоплю жирною і важкою для шлунка.

Крім того, надмірне вживання картоплі може привести до появи холестеринових бляшок. А у постійному приготуванні пюре теж є свої мінуси - в таку страву часто використовують масло, молоко, вершки. Це додаткові калорії.

А ви це знали? Що буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді

неділя, 28 квітень 2024, 12:12

Картопля є найпопулярнішим овочем у кулінарії. Стільки чудових страв з неї можна приготувати, передають Патріоти України. Фрі, по-селянські, пюре, запечена зі спеціями чи у соусі – є безліч варіантів рецептів. Смажена картопля займає позиції лідера. З ...

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...