Забудьте про цю їжу перед сном: Ось які продукти провокують хропіння

Хропіння може виникнути у будь-якої людини та у будь-якому віці. Це неприємне явище заважає спати та може попереджати про проблеми зі здоров'ям, передають Патріоти України.

Проте хропіння можна позбутися, якщо змінити свій раціон. Видання "Mirror" дізналося в експертів, які продукти негативно впливають на організм людини.

Потрібно обирати корисну їжу, тому що деякі страви можуть спровокувати хропіння у людини, яка ніколи цим не страждала.

За словами експертів, неправильне харчування може призвести до запалення в носових проходах, що створює гучні хрипи і деренчання під час сну.

Хоч зміна раціону не може повністю зупинити хропіння, але це може значно допомогти вам впоратися з симптомами та зменшити їх.

Молочні продукти

Насамперед потрібно позбутися звички їсти молочні продукти перед сном. Морозиво, йогурт, кефір містять лактозу і це збільшує вироблення слизу, що може сприяти хропінню.

Солодощі, газовані напої та випічка

Цукерки, тістечка, печиво та солодка газована вода призведе до запалення горла та носових проходів. Хліб та випічка посилюють молекули, що утворюють слиз під час хропіння.

Фастфуд

Таку шкідливу їжу взагалі слід уникати у своєму раціоні. Це їжа з високим ступенем обробки може спричинити застій у дихальній системі і навіть викликати розлади травлення, що порушить режим сну та негативно вплине на ваше самопочуття.

Жирне м'ясо

Жирні шматки м’яса можуть викликати у людей хропіння, оскільки високий вміст білка та насичених жирів сприяють утворенню мокротиння. Спробуйте взагалі відмовитися від перекусів перед сном, щоб зберегти своє здоров'я.

Якщо ви хочете назавжди позбутися цієї неприємної звички, то варто відмовитися від алкоголю, куріння та привести своє тіло у форму, щоб не було зайвої ваги. Але періодичне хропіння – це нормальне явище, це може бути ознакою зниження рівня кисню в крові, високого кров'яного тиску або діабету 2 типу.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...