Забудьте про цю звичку! ТОП-4 причини, чому не можна пити каву на порожній шлунок

Чашка ароматної кави вранці - це ритуал для багатьох людей. Він бадьорить і допомагає остаточно прокинутися. Крім того, кава корисна для здоров’я, вона захищає від депресії та хвороби Альцгеймера, передають Патріоти України.

Цей напій може навіть зменшити м’язовий біль після тренування.Але навіть найвірніші шанувальники кавового напою не знають, до чого призводить чашка кави, випита на голодний шлунок:

1. Дискомфорт у шлунку

Випита кава на голодний шлунок – серйозне випробування для організму, що ледве прокинувся. Приймаючи удар першим, шлунок, як і належить, виділяє соляну кислоту, необхідну для переробки рідини. Кілька тижнів поспіль з кавою перед сніданком дадуть про себе знати спочатку дискомфортом у шлунку, а згодом і серйозними проблемами в роботі всього організму.

2. Зменшує рівень кортизолу

Випита натщесерце кава може порушити ваш циркадний ритм. Простіше кажучи, вранці ваше тіло виділяє кортизол, це допомагає відчувати себе бадьорим і активним. Ранкова кава натщесерце гальмує дію гормону і згодом організм без допінгу вже не здатний прокидатися і активно включатися в роботу.

3. Виводить важливі мінерали

Ранкова кава може завдати шкоди організму, тому що сприяє виведенню з організму кальцію, калію та магнію.

4. Підвищує тривожність

Так, люди відчувають занепокоєння, коли п’ють каву натщесерце. Причина цього проста: кофеїн стимулює реакцію «борись чи біжи». Він забезпечить вам прискорене серцебиття, пітливість та стан тривоги.

На закінчення:

Для того, щоб уникнути проблем зі шлунком, каву краще не пити натщесерце. Пийте її після сніданку. Правильний час для насолоди улюбленим напоєм – з 9.30 до 11.30 ранку. Тоді кава принесе організму користь та додаткову енергію

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...

Не робіть так! ТОП-7 помилок господинь, які псують смак перших страв

п’ятниця, 22 листопад 2024, 10:12

Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...