Картопля - це незамінний продукт на кожній кухні, проте часто вона швидко псується, якщо неправильно її зберігати. Відомо, що картопля швидко проростає, що не лише псує її вигляд, а й може бути небезпечним для здоров’я, передають Патріоти України.
Раніше вважалося, що зберігати картоплю у холодильнику не можна, бо це змінює її крохмаль і робить її менш корисною. Однак сучасні дослідження доводять, що це не так — холодильник може допомогти продовжити термін зберігання.
Вчені та експерти з управління відходами, зокрема брати Уілдони, розповіли про простий лайфхак, який допоможе зберегти картоплю свіжою значно довше. Виявляється, якщо покласти картоплю поруч з яблуками, це уповільнює процес проростання.
Чому так відбувається? Яблука виділяють природний газ етилен, який регулює процес дозрівання і, зокрема, уповільнює проростання картоплі. Завдяки цьому картопля може залишатися придатною для споживання набагато довше.
Крім того, дослідники підтвердили, що зберігання картоплі в холодильнику цілком безпечне та ефективне. Хоч раніше існували побоювання щодо утворення акриламіду при зберіганні у холоді, тепер відомо, що ці страхи необґрунтовані.
Важливо пам’ятати: пророслу або зелену картоплю вживати не можна, оскільки вона може містити токсини, небезпечні для здоров’я. Тож слід правильно зберігати картоплю і регулярно перевіряти її стан.
Дієтологи назвали 10 найкращих низькокалорійних продуктів, які допомагають залишатися ситими та контролювати апетит, передають Патріоти України. Низькокалорійні страви містять відносно мало калорій на порцію, але завдяки білку, клітковині чи високому в...
Сніданок вважається найважливішим прийомом їжі, і для багатьох людей він асоціюється саме з тарілкою пластівців. Цей продукт давно став символом швидкого та зручного початку дня, адже не потребує багато часу на приготування, передають Патріоти України....