Забирає конденсат на вікнах краще солі! Який інгредієнт підійде для саморобного осушувача

У холодну пору року деякі зіштовхуються із накопиченням конденсату на вікнах. Знизити рівень вологості в будинку можна за допомогою осушувача повітря, але також легко знайти більш бюджетну альтернативу. Іноді радять залишати на підвіконні сіль, щоб вона запобігала конденсату, проте є ефективніший засіб, передають Патріоти України.

Чудово поглинає вологу силікагель – висушений гель, що утворюється з перенасичених розчинів кремнієвих кислот. Ви можете зробити з нього такий собі осушувач. Простий лайфхак із силікагелем допоможе позбавитися конденсату на вікнах у будинку, пише видання Express.

Маленькі упаковки силікагелю часто знаходяться в коробках для взуття, а ще цей матеріал іноді використовують як наповнювач для котячого туалету. Його головна властивість – вбирання вологи. Тому силікагель відмінно працює як осушувач. Зробити такий зможе кожен без зайвого клопоту.

Отже, як прибрати конденсат на вікнах за допомогою силікагелю? Все, що потрібно зробити, це заповнити банку силікагелем, накрити її перфорованою кришкою (це можна зробити, проткнувши кришку викруткою) і залишити ємність біля вікна. Для досягнення найкращих результатів рекомендується замінювати гель раз на два тижні. В інтернеті можна знайти пропозиції щодо купівлі силікагелю вартістю від 20 до 250 грн у середньому (ціна залежить від ваги матеріалу).

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...