Забирає конденсат на вікнах краще солі! Який інгредієнт підійде для саморобного осушувача

У холодну пору року деякі зіштовхуються із накопиченням конденсату на вікнах. Знизити рівень вологості в будинку можна за допомогою осушувача повітря, але також легко знайти більш бюджетну альтернативу. Іноді радять залишати на підвіконні сіль, щоб вона запобігала конденсату, проте є ефективніший засіб, передають Патріоти України.

Чудово поглинає вологу силікагель – висушений гель, що утворюється з перенасичених розчинів кремнієвих кислот. Ви можете зробити з нього такий собі осушувач. Простий лайфхак із силікагелем допоможе позбавитися конденсату на вікнах у будинку, пише видання Express.

Маленькі упаковки силікагелю часто знаходяться в коробках для взуття, а ще цей матеріал іноді використовують як наповнювач для котячого туалету. Його головна властивість – вбирання вологи. Тому силікагель відмінно працює як осушувач. Зробити такий зможе кожен без зайвого клопоту.

Отже, як прибрати конденсат на вікнах за допомогою силікагелю? Все, що потрібно зробити, це заповнити банку силікагелем, накрити її перфорованою кришкою (це можна зробити, проткнувши кришку викруткою) і залишити ємність біля вікна. Для досягнення найкращих результатів рекомендується замінювати гель раз на два тижні. В інтернеті можна знайти пропозиції щодо купівлі силікагелю вартістю від 20 до 250 грн у середньому (ціна залежить від ваги матеріалу).

Розставлено крапки "і": Чи можна кожного дня мити голову

неділя, 8 грудень 2024, 10:56

Суперечки про те, як часто потрібно мити голову, не вщухають уже багато років. Одні люди переконані, що їхньому волоссю найкраще підходить миття раз на три чи навіть чотири дні, тоді як інші не уявляють, як можна прожити бодай 24 години без шампуню, пе...

Секрет господинь! Як смажити капусту, щоб вона не стала “сухою” та несмачною

неділя, 8 грудень 2024, 10:09

Смажена капуста нерідко приносить гурманам задоволення і як окрема страва. Однак господині досить часто припускаються помилки, яка призводить до сухості та погіршення смакових якостей продукту. Щоб зберегти м’якість, соковитість і прекрасний смак капус...