Загроза у ванній: Названо предмет, що наражає мільйони людей на ризик шкірних інфекцій

Ванна кімната мала б бути оазою чистоти, проте нове дослідження показує, що всього один предмет у цій кімнаті значно збільшує ризики розвитку шкірних інфекцій та інших проблем зі здоров'ям, пише Daily Mail, передають Патріоти України.

Дослідження, проведене у Великій Британії, показало, що майже кожен десятий британець пере рушники лише раз на тиждень. Водночас ця дивовижна цифра значно зростає, коли йдеться про чоловіків: опитування показало, що вони перуть рушники вп'ятеро частіше, ніж жінки, які перуть рушники лише раз на рік або рідше.

Неочікувані результати були отримані вченими під час опитування, проведеного постачальником ванних кімнат. У результаті дослідники виявили, що мільйони домогосподарств по всій Великій Британії можуть піддаватися підвищеному ризику розвитку шкірних інфекцій та інших проблем зі здоров'ям через вкрай погану гігієну рушників.

В опитуванні брали участь 2200 британців. Результати свідчать про те, що майже кожна 10 людина пере рушники лише 2 рази на рік, а 5% чоловіків-реципієнтів зізналися, що роблять це лише один раз на рік, серед жінок ця цифра становила 1%.

Дослідження також показало, що 67% людей перуть рушники лише в міру їхньої візуальної чистоти, 61% визначають ступінь забруднення за запахом, а 58% орієнтуються на кількість використань. Водночас 11% учасників опитування розповіли, що взагалі не турбуються про бактерії та проблеми гігієни. Водночас рекомендації Національної служби охорони здоров'я Британії закликають міняти рушники часто, щоб знизити ризики.

За словами дерматолога, доктора Хамдана Хамеда, рушники накопичують вологу, що створює середовище, сприятливе для росту бактерій і грибків. Наприклад, такі бактерії, як золотистий стафілокок, можуть призвести до шкірних інфекцій, тоді як грибки, як-от дріжджі Candida, здатні спричинити мікоз стопи або дріжджові інфекції.

Дерматолог також зазначив, що вчені рекомендують прати рушники після кожних 3–4 використань. Це дасть змогу видалити бактерії, бруд, змертвілі клітини шкіри та небезпечні алергени.

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...

Не робіть так! ТОП-7 помилок господинь, які псують смак перших страв

п’ятниця, 22 листопад 2024, 10:12

Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...