Випічка виходить
просто дивовижною. Такі сметанники стануть відмінною стравою до сніданку
і на перекус. І точно сподобаються вашим діткам, якщо вони люблять
випічку, передають Патріоти України.
Необхідні продукти:
650 грамів пшеничного борошна
10 грамів сухих дріжджів
250 мілілітрів молока
3 курячих яйця
130 грамів цукру
130 грамів вершкового масла
пів чайної ложки солі
4 столові ложки сметани
1 столова ложка крохмалю
2 чайні ложки меду
Починаємо приготування:
Змішуємо борошно, сіль і дріжджі.
В
молоко додаємо розтоплене вершкове масло (100 г.), вбиваємо курячі
яйця, додаємо цукор і перемішуємо. Потім частинами всипаємо просіяне
борошно і замішуємо тісто.
Готове тісто накриваємо плівкою, затягуємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 1-1, 5 години.
У сметану додаємо крохмаль і розм'якшене вершкове масло, перемішуємо.
Змочуємо
руки рослинною олією, перекладаємо тісто на робочу поверхню і
обминаємо. Потім ділимо його на 4 частини, кожну скачуємо в джгут і
ділимо на потрібну кількість частин. Скачуємо кожен шматочок в кулю.
Деко
застилаємо пергаментним папером і викладаємо кульки на невеликій
відстані одну від одної. Накриваємо рушником і залишаємо на вистоювання.
Денцем келиха робимо в кульках поглиблення, кладемо в них сметану. У
такому вигляді залишаємо на 10 хвилин.
Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаємо протягом 15-20 хвилин.
Мед змішуємо з водою і змащуємо готові сметанники, а потім можна подавати до столу.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...