Займає мінімум часу і зусиль: "Сметанники" - смачна випічка до чаю, яка сподобається всім любителям ватрушок

Випічка виходить просто дивовижною. Такі сметанники стануть відмінною стравою до сніданку і на перекус. І точно сподобаються вашим діткам, якщо вони люблять випічку, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • 650 грамів пшеничного борошна
  • 10 грамів сухих дріжджів
  • 250 мілілітрів молока
  • 3 курячих яйця
  • 130 грамів цукру
  • 130 грамів вершкового масла
  • пів чайної ложки солі
  • 4 столові ложки сметани
  • 1 столова ложка крохмалю
  • 2 чайні ложки меду

Починаємо приготування:

  1. Змішуємо борошно, сіль і дріжджі.
  2. В молоко додаємо розтоплене вершкове масло (100 г.), вбиваємо курячі яйця, додаємо цукор і перемішуємо. Потім частинами всипаємо просіяне борошно і замішуємо тісто.
  3. Готове тісто накриваємо плівкою, затягуємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 1-1, 5 години.
  4. У сметану додаємо крохмаль і розм'якшене вершкове масло, перемішуємо.
  5. Змочуємо руки рослинною олією, перекладаємо тісто на робочу поверхню і обминаємо. Потім ділимо його на 4 частини, кожну скачуємо в джгут і ділимо на потрібну кількість частин. Скачуємо кожен шматочок в кулю.
  6. Деко застилаємо пергаментним папером і викладаємо кульки на невеликій відстані одну від одної. Накриваємо рушником і залишаємо на вистоювання. Денцем келиха робимо в кульках поглиблення, кладемо в них сметану. У такому вигляді залишаємо на 10 хвилин.
  7. Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаємо протягом 15-20 хвилин.
  8. Мед змішуємо з водою і змащуємо готові сметанники, а потім можна подавати до столу.

Смакота!

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...