Захищають від деменції! ТОП-6 продуктів, які обов’язково треба їсти після 40

Хвороба Альцгеймера і деменція є двома найбільш страшними дегенеративними захворюваннями, які можуть вражати людей по мірі старіння. Пацієнти з цими захворюваннями часто мають провали в пам’яті, які посилюються з віком, передають Патріоти України.

Ті, хто хоче запобігти психічному або когнітивному спаду, особливо якщо в сімейному анамнезі є будь-який з цих психічних розладів, повинні переглянути свою поточну дієту і внести зміни якомога раніше. Що слід включити в свій раціон, щоб запобігти когнітивним захворюванням, таким як деменція? Ось деякі з продуктів, на які варто звернути увагу.

1. Ягоди

Ягоди, такі як чорниця, вишня і навіть полуниця, повинні бути додані в ваш раціон, оскільки вони містять велику кількість антоціанів, які запобігають дегенеративним захворюванням, таким як деменція і хвороба Альцгеймера.

Крім цього, ягоди також містять вітаміни С, Е, антиоксиданти, і володіють протизапальними властивостями, які необхідні для поліпшення психічного здоров’я.

2. Брокколі

Цей овоч має дві важливих поживних речовини, які необхідні нашому мозку для оптимальної роботи. Це холін, який, як відомо, покращує пам’ять, і вітамін К для поліпшення когнітивних здібностей. Ті, хто їсть велику кількість брокколі, виявилися кращими в тестах пам’яті в порівнянні з іншими.

3. Риба

Жодна дієта не буде повною без риби, оскільки вона є одним з кращих джерел омега-3 жирних кислот, які, як з’ясувалося, є ефективними для підтримки вашого розуму. Якщо ви не любите їсти рибу, то використовуйте лляне насіння або приймайте добавки омега-3.

4. Каррі та куркума

Було виявлено, що вживання каррі та куркуми, хоча б два рази на тиждень, ефективно запобігає хворобі Альцгеймера, оскільки присутність куркуміна в куркумі, використовуваній в страві, запобігає поширенню нальоту в мозку. Є багато страв, які використовують цю спецію, тому ви можете додати трохи тепла в страву, використовуючи куркуму або каррі.

5. Квасоля

Квасоля і бобові є відмінним доповненням до дієти, оскільки в них багато заліза, калію, магнію і фолієвої кислоти, які необхідні для мозку. У них також є холін, який відповідає за надання ацетилхоліну – нейромедіатора стимуляції, необхідного для поліпшення роботи мозку.

Додайте більше бобових в свій раціон, щоб дати вашому психічному здоров’ю імпульс, необхідний для боротьби з дегенеративними захворюваннями.

7. Молоко

Молоко може допомогти запобігти виникненню хвороби Альцгеймера і деменції. Дослідники з медичного центру Канзаського університету виявили зв’язок між природним виробництвом глютатіона у літніх людей і молоком.

Експерти вважають, що глутатіон може допомогти уповільнити окислювальний стрес, який може пошкодити мозок. Спробуйте пити 3 склянки молока щодня, щоб отримати необхідні поживні речовини, що містяться в цьому напої. Не варто недооцінювати небезпеку цих захворювань. Дбайте про здоров’я вашого мозку змолоду!

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...