Смачний
і запашний сальтисон із свиної рульки можна легко приготувати вдома.
Такий сальтисон лише трохи дешевший за магазинний, але він набагато
смачніший, і не містить шкідливих домішок, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти
свиняча рулька — 2 шт. (приблизно 2,3-2,5 кг);
велика цибулина — 1 шт.;
морква — 2 шт.;
гвоздика — 4-5 шт.;
лавровий лист — 4-5 шт.;
чорний перець горошком — 10-15 шт.;
сіль — 3-4 ст. л.;
прованські трави — 1 ст. л;
часник — 5-7 зубчиків;
желатин — 1 ч. л.
Приготування
Свині
рульки промити, покласти у каструлю і залити водою так, щоб вона їх
покрила. Поставити посуд на вогонь. Після закипання води додати моркву,
лавровий лист, чорний перець, прованські трави. Вставити у цибулину
бутони гвоздики і також помістити у киплячу воду. Зменшити вогонь до
мінімального і варити рульки 4-5 годин.
Готові
рульки дістати і дати їм трохи охолонути. Вибрати кістки. М'ясо і шкіру
нарізати на шматочки середнього розміру. Додати до порізаного м'яса
чайну ложку желатину і потертий на дрібній тертці часник. Також влити
неповну склянку бульйону, у якому варилися рульки, і усе ретельно
перемішати.
Укласти сальтисон у зручну
форму і поставити у холодильник на 10-12 годин. Лише потім закуску можна
куштувати та оцінювати, наскільки вона смачніша за магазинну.
Якщо ви давно мріяли приготувати смачну піцу вдома, але не знали, з чого почати, ми готові поділитися з вами секретом ідеального тіста на сухих дріжджах. Цей рецепт ідеально підійде навіть для початківців, а результат вас приємно здивує, передають Патр...
Університет Кембриджа зробив справжній прорив у боротьбі з вічними хімікатами - PFAS, які роками накопичуються в організмі, провокують рак, безпліддя й вроджені вади, передають Патріоти України. Дослідники виявили, що певні кишкові бактерії «витягують»...