Залишиться тільки викинути: ТОП-5 речей, які не можна прати з кондиціонером

Далеко не всі господині знають, куди не можна додавати кондиціонер для білизни. Виявилося, що багато речей просто не переживуть такого прання - ви це зрозумієте не відразу, але з часом важливі властивості тканин зникнуть, а одяг втратить свою функцію, передають Патріоти України.

В яких випадках кондиціонер для білизни псує речі - запам'ятайте назавжди

Більшість кондиціонерів, які ми "автоматично" додаємо при пранні, в своєму складі містять ПАРи. Ці речовини згубно впливають на певні типи тканин, а значить, "вбивають" речі. Є список предметів, які ні в якому разі не можна прати таким чином.

  • Махрові рушники

Немає нічого кращого, ніж після гарячої ванни або душу взяти в руки і притиснути до тіла ароматний рушник. Однак з'ясувалося, що саме кондиціонер погіршує поглинаючу здатність такого предмета гігієни, а також збільшує час сушіння. Якщо використовувати кондиціонер постійно, то махра буде його вбирати, з часом почне виділяти неприємний запах.

  • Спортивний одяг

Професійні речі для спортсменів зроблені з тканини, яка здатна швидко відводити вологу, а також наділена антибактеріальними властивостями. Через кондиціонер просочення (як і структура тканини) руйнується, і спортивний одяг перетворюється на звичайний.

  • Пуховики і куртки

Зимовий верхній одяг такого типу не рекомендується прати з кондиціонером через те, що під його впливом наповнювач пуховика або куртки збивається швидше. Особливо це актуально, якщо ви не використовуєте м'ячики для прання - будьте впевнені, що додавши кондиціонер в лоток СМА, потім дістанете куртку, яка назавжди втратила свій привабливий вигляд.

  • Еластичний одяг

Будь-які стрейчеві речі не перенесуть прання з кондиціонером - він руйнує здатність тканини бути еластичною. Після першого разу цього може не статися, але регулярне очищення таким чином призведе до подорожі улюблених джинсів або сукні на смітник.

  • Шовкова білизна

І не тільки білизна - будь-який одяг, зроблений з шовку, не варто прати, додаючи кондиціонер. В іншому випадку красиві шовкові речі позбудуться свого природного блиску, а також вивляться в розводах, які складно буде потім прибрати.

Тобто, якщо ви не розумієте, чи можна прати труси з кондиціонером - переконайтеся в тому, що вони не шовкові. Будь-який інший матеріал нормально "переживе" подібний засіб.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.