Замітає: Як правильно очистити автомобіль від снігу, щоб не завдати непотрібної шкоди

Закінчення новорічних свят ознаменувалося в Україні щедрою порцією опадів: снігопади накривають Київ та інші міста країни. Тому дуже важливо нагадати, як правильно очищати машину від снігу, щоб витратити на цю процедуру якомога менше часу і не завдати травм своїй автівці, зазначають Патріоти України.

Як почистити автомобіль від снігу: важливі правила

  • Насамперед зметіть сніг з водійських дверей. Це дозволить швидше потрапити в салон, не накидавши в нього морозної вологи, і при необхідності запустити машину, увімкнути обігріви дзеркал та обігрівач салону.

Як правильно очистити автомобіль від снігу: корисні лайфхаки для автомобілістів

  • Очищати кузов машини починайте з даху. Далі переходите на бічне скління, капот і багажник. Таким чином, вам не доведеться виконувати подвійну роботу.
  • Не лінуйтеся прибрати сніг з оптики: фар і ліхтарів. В іншому випадку видимість покажчиків поворотів, габаритів і стоп-сигналів істотно знижується, особливо вдень.
  • Подбайте, щоб снігу не було на форсунках омивача лобового скла і фар. Струмінь рідини не проб'є шар снігу, і ви позбудетеся такої важливої в зимову сльоту функції.
  • Важливо очистити від снігу зону між капотом і лобовим склом. Тут розташовані решітки повітрозабірників салону. Сніг на них може стати причиною постійного запотівання салону.
  • Ефективніше чистити сніг щіткою. Вона менше дряпає лакофарбове покриття автомобіля, аніж скребок, і дозволяє очищати велику площу кузова за один помах.
  • Очищайте сніг заздалегідь. Навіть якщо ви не збираєтеся найближчими годинами виїжджати, то хоча б побіжно обметіть машину – лобове та заднє скло, двері. Підталий і потім примерзлий сніг перетвориться на лід, який прибрати зі скла буде набагато складніше.


Народні прикмети на 27 квітня: Бережіться злодіїв

субота, 27 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 27 квітня за новим стилем вшановує апостола і священномученика Симеона, молодшого брата Йосипа Обручника, а також преподобного Стефана Києво-Печерського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують Мартіна Сповідника, одного...

Це може здивувати! ТОП-6 несподіваних причин, чому кава не будить

субота, 27 квітень 2024, 6:47

Вживання кави, особливо зранку, широко розповсюджене - адже кава містить кофеїн та інші сполуки, які підвищують бадьорість і покращують настрій. Але попри те, що кава є стимулятором, іноді її вживання не дає бажаного результату - радше навпаки, підвищу...