Заміна холодильнику: Як правильно зберігати овочі під час блекауту

Овочі

Українці вигадали чимало лайфхаків виживання без електроенергії, зокрема й щодо правильного зберігання продуктів без холодильника.

Так, якщо у вас несподівано вимкнулась електроенергія, постарайтеся не впускати у холодильник зайве повітря та заберіть зайві продукти — хліб, консерви, закрутки та інше, що може забирати на себе багато прохолоди.

Якщо на момент виключення світла у вас в холодильнику є овочі та фрукти, зверніть увагу, скільки вони можуть бути свіжими без охолодження.

Наприклад, картопля, яблука, цибуля, морква, капуста та буряк можуть пережити довготривалу відсутність прохолоди — їх можна тримати при кімнатній температурі до двох діб. Якщо ж світло відсутнє довше, намагайтеся використати їх швидше і частіше провітрюйте приміщення, де вони зберігаються, аби запобігти утворенню грибка.

Найгірше відсутність холоду переживають пекінська капуста, зелень, помідори, перець та огірки — ці продукти втрачають багато вологи та швидко зсихаються, втрачаючи поживні елементи, свіжість та псуючись.

Тож якщо ви хочете зберегти їх свіжість, а погреба чи підвалу немає, можна скористатися:

  • туристичною сумкою-холодильником;
  • каструлею, обкладеною намоченими у холодній воді рушниками;
  • ванною з холодною водою;
  • закритим темним приміщенням, яке ви не часто відвідуєте;
  • заздалегідь підготованими пляшками із замороженою водою.

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Перевірте список! Люди з цими іменами проживуть довше своїх однолітків

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:53

Власники цих імен можуть дожити до ста років. За словами астрологів, їх носії часто входять до числа довгожителів, передають Патріоти України. Марк, Максим та Матвій — чоловіки з цими іменами народжуються під заступництвом Меркурія. Зірки обіцяють їм д...