Заміна холодильнику: Як правильно зберігати овочі під час блекауту

Овочі

Українці вигадали чимало лайфхаків виживання без електроенергії, зокрема й щодо правильного зберігання продуктів без холодильника.

Так, якщо у вас несподівано вимкнулась електроенергія, постарайтеся не впускати у холодильник зайве повітря та заберіть зайві продукти — хліб, консерви, закрутки та інше, що може забирати на себе багато прохолоди.

Якщо на момент виключення світла у вас в холодильнику є овочі та фрукти, зверніть увагу, скільки вони можуть бути свіжими без охолодження.

Наприклад, картопля, яблука, цибуля, морква, капуста та буряк можуть пережити довготривалу відсутність прохолоди — їх можна тримати при кімнатній температурі до двох діб. Якщо ж світло відсутнє довше, намагайтеся використати їх швидше і частіше провітрюйте приміщення, де вони зберігаються, аби запобігти утворенню грибка.

Найгірше відсутність холоду переживають пекінська капуста, зелень, помідори, перець та огірки — ці продукти втрачають багато вологи та швидко зсихаються, втрачаючи поживні елементи, свіжість та псуючись.

Тож якщо ви хочете зберегти їх свіжість, а погреба чи підвалу немає, можна скористатися:

  • туристичною сумкою-холодильником;
  • каструлею, обкладеною намоченими у холодній воді рушниками;
  • ванною з холодною водою;
  • закритим темним приміщенням, яке ви не часто відвідуєте;
  • заздалегідь підготованими пляшками із замороженою водою.

Психологічний тест: Який звук вас заспокоює? Відповідь розкаже, хто ви насправді

вівторок, 5 серпень 2025, 23:10

Іноді найнеочевидніші вибори багато про нас розповідають. Навіть такі, як звуки, які ми вважаємо заспокійливими. На зображенні показані чотири варіанти звуків, кожен із яких відповідає певним рисам характеру та цінностям. Оберіть той, який найбільше ва...

Це роблять майже всі, але: Так розморожувати м’ясо категорично не можна

вівторок, 5 серпень 2025, 18:39

Розморожування м’яса при кімнатній температурі - найпоширеніша помилка, яку допускають на кухні. Багато хто просто залишає продукт на столі, щоб той швидше відтанув. Але цей зручний метод може зробити м’ясо небезпечним для вживання - особливо влітку, к...