Замінить всю хімію на кухні: Чим відчистити жир і накип на будь-якій поверхні

Від постійного готування на стільницях та інших кухонних поверхнях миттєво з’являються жирні, масні, олійні плями. Якщо ви не хочете використовувати агресивні хімічні засоби, які можуть пошкодити поверхню, можна спробувати ефективний універсальний лайфхак, передають Патріоти України.

Жир на плиті та накип на поверхнях допоможуть відмити шкірки лимона та оцет. Як одним саморобним засобом можна замінити всю хімію на кухні, читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Необхідні інгредієнти:

  • лимон;
  • оцет;
  • вода.

Крок 1. Очищаємо лимон від шкірки, нарізаючи її квадратами або натираючи на великій терці.

Крок 2. Нарізані шкірки покладіть у невелику ємність (краще взяти банку з герметичною кришкою), залийте їх оцтом та лишіть настоюватися на 10-14 днів.

Крок 3. Далі потрібно процідити розчин та розбавити його водою у пропорції 1:1.

Універсальний засіб готовий. Його можна використовувати на всіх кухонних поверхнях.

До речі, якщо ви не маєте можливості чекати, поки настоїться розчин, очистити ламіновані та керамічні стільниці допоможе білий оцет. Варто лише змішати оцет і воду та залишити розчин на стільниці приблизно на 15 хвилин.

Після цього протираємо поверхню вологою ганчіркою. Якщо залишився запах – додатково вимийте стільницю мильним розчином. Оцет також допоможе швидко видалити застарілий жир на дверцятах духовки.

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...