Замість звичайного пюре: Відомий кулінар нагадав рецепт традиційного українського гарніру

"Якщо провести бліц-опитування, з’ясовується, що деякі українці знають не так вже й багато про те, як приготувати картоплю. Картопля по-селянськи, пюре або смажена картопля — це перше, що спадає на думку. Тому я вирішив нагадати вам, що страви з цього овоча можуть бути значно різноманітніші. Товчанка, яку українці готували ще років 100 тому, чудовий приклад. Це пюре з додаванням квасолі і маку. Ідеальний смак — обов’язково спробуйте", - порадив кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті та поділився рецептом. Патріоти України пропонують скуштувати цю страву і вам.

Час підготовки — 25 хвилин

Час приготування — 10 хвилин

Порції — 2

інгредієнти:

  • Картопля — 3−4 шт.
  • Квасоля — ½ склянки
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Запашний перець — 2 горошини
  • Мак — 3 ст. л.
  • Вершкове масло — 50 г
  • Сіль і перець — за смаком

Покроковий рецепт

Очистіть 3−4 картоплини від шкірки і наріжте довільними шматочками. Відваріть в підсоленій воді з додаванням лаврового листа і запашного перцю до готовності. Квасолю відваріть до готовності. Відвар злийте — він нам більше не знадобиться. При бажанні можна використовувати і червону консервовану квасолю.

Воду з готової картоплі злийте в чашку і відставте, лавровий лист і запашний перець витягніть. Перекладіть квасолю до картоплі, додайте 3 ст. л. маку та 50 г вершкового масла.

Добре розімніть картоплю з квасолею, щоб квасоля максимально розім'ялась. За необхідності долийте картопляного відвару, регулюючи таким чином консистенцію товчанки.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...