Замочіть курку в цьому розчині - і м’ясо стане набагато ніжнішим

М’якість - обов’язкова характеристика ідеально приготовленої смаженої чи запеченої курки, передають Патріоти України.

Занадто тверде м’ясо свідчить про те, що страва була приготована не зовсім правильно.

Подробиці

Але якщо говорити ще точніше, то відсутність у страви ніжності – це доказ того, що кулінар припустився помилки при підготовці курки до термічної обробки.

М’ясо слід попередньо замочити. Причому використовувати для цього якісь складні маринади не треба.

У чому замочити курку

Продукт має полежати у солоній воді. До того ж недостатньо просто додати хлорид натрію у воду.

Солоний компонент повинен повністю розчинитись. Щоб досягти такого результату, воду треба прокип’ятити.

На вогонь треба поставити каструлю із сумішшю, що складається з однієї склянки сипучого компонента та двох склянок води.

Після завершення процедури в посуд треба буде влити ще шість склянок води. Температура цієї рідини має бути досить низькою.

У «маринад», що вийшов, потрібно покласти курку. Миску з м’ясним продуктом слід відправити до холодильника. Там страва, що маринується, повинна знаходитися приблизно 90 хвилин.

Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Яка частина курки найшкідливіша і чому її не можна їсти

вівторок, 27 серпень 2024, 6:12

Не жирне, дієтичне м’ясо курки віддавна цінилось та було дуже популярним. Курятина й по ціні недорога, та й варіантів приготування страв з неї дуже багато, передають Патріоти України. Чому курятина стала дуже популярною. Крім переваги у дешевизні та шв...

А ви це знали? Для чого класти бананову шкірку у каструлю з м’ясом - кулінарний лайфхак

понеділок, 26 серпень 2024, 23:30

Відварене м’ясо смачне, коли воно виходить ніжне на смак. Іноді щось йде зовсім за іншим сценарієм, тож задоволення від страви неможливе. І справа зовсім не у майстерності господині, хоча це також важливо, передають Патріоти України. Іноді підводить як...