Запах гару миттєво зникне! Як врятувати пригорілу страву


Мабуть, кожній господині знайома ситуація, коли у метушні забуваєш, що на плиті ще готується суп, м'ясо чи гарнір. У такому випадку страва підгорає і здається, що її вже нічого не врятує, передають Патріоти України.

Як врятувати підгоріле молоко?

Щоб молоко знову смакувало, потрібно перелити його в інший посуд, кілька разів процідивши через марлю. Якщо підгоріло домашнє жирне молоко, то його можна розбавити водою. Також можна трохи підсолити молоко.

У випадку, якщо і це не допомогло, є більш радикальний метод. Потрібно накрити ємність з молоком вологою серветкою. Цю серветку також потрібно збризнути оцтом. Саме оцет поглине весь запах гару і молоко знову стане придатним до споживання.

Як врятувати пригорілий суп?

Перш за все потрібно негайно перелити суп в іншу ємність. Далі додайте трохи води та прокип'ятіть суп упродовж кількох хвилин. Після цього маскуємо запах гару за допомогою ароматичних трав. Просто додайте до вашої страви трохи коріандру, кінзи чи прованських трав. Також добре рятує пригорілий суп свіжа зелень петрушки чи кропу. Окрім того, ви можете надати своєму супу насичений вершковий смак. Просто додайте до страви натертий плавлений сирок. Смак вийде неперевершеним.

Як врятувати підгорілий рис?

Коли підгорає рис, то запах гару просочується на всю страву. І не важливо, що ваш рис підгорів тільки знизу. Здається, що страву вже потрібно викладати на смітник. Проте це не так, адже ми маємо для вас неймовірний лайфхак. Щоб рис знову був смачним, потрібно перекласти вцілілі крупинки в іншу ємність, а зверху покласти скоринку білого хліба. Після цього накрийте рис кришкою та залиште на 30 хвилин. Хліб вбере у себе весь запах. Коли минуло пів години, дістаньте хліб та можете далі готувати вашу страву з рису. Ніхто й не здогадається, що рис був зіпсованим.

Як врятувати підгоріле м'ясо?

Якщо під час смаження чи запікання ваше м'ясо підгоріло, то його ще можна врятувати. Для цього потрібно спочатку відрізати підгорілу скоринку та перекласти вцілілі шматочки м'яса в іншу сковороду. Далі налийте у сковороду трохи бульйону та додайте різноманітні ароматні трави. Також можете додати трохи вершкового масла або томатного соусу. Тепер готуйте ваше м'ясо на повільному вогні. В кінці можете полити вашу страву соусом, який вбере у себе весь неприємний смак.

Як врятувати підгоріле варення?

Щоб врятувати варення, потрібно якнайшвидше зняти його з вогню. Після цього обережно перекладіть його в іншу ємність, намагаючись випадково не загорнути підгорілі залишки. Щоб усунути неприємний запах та смак, потрібно додати до варення лимонний сік, цедру апельсина, ваніль чи корицю. В залежності від того, яке варення ви готуєте, обирайте той інгредієнт, який найкраще смакуватиме. Після цього варіть страву на помірному вогні до готовності.

Пам'ятайте! Пригорілу страву вдасться врятувати, якщо діяти дуже швидко. Адже якщо трохи довше почекати, то страва вбере в себе весь неприємний смак та аромат. У такому випадку ніякі лайфхаки вам уже не допоможуть.

Цей напій не містить кофеїну, але заряджає енергією краще за каву!

неділя, 3 серпень 2025, 18:45

У світі здорового харчування з’явився новий фаворит - ройбуш. Його все частіше називають "африканським еліксиром довголіття", і не даремно. Цей ароматний, янтарний настій не лише смачний, а й напрочуд корисний. Чим ройбуш кращий за каву і чорний чай? Р...

А ви це знали? Чому не можна зберігати помідори в холодильнику

неділя, 3 серпень 2025, 17:50

Помідори – це овоч, який має яскравий смак і насичений аромат, без яких важко уявити літні салати чи домашні страви. Проте багато хто звик одразу класти їх у холодильник, вважаючи, що так вони довше залишаться свіжими. Насправді це поширена помилка, як...