Багато людей вважають, що молоко кип'ятити не потрібно - в іншому випадку продукт втрачає свої корисні властивості і стає "мертвим", передають Патріоти України.
Лікарі з такою думкою не згодні, адже процес пастеризації молоко проходить не просто так. УНІАН з'ясував, чи можна пити сирим пастеризоване молоко і чи потрібно його додатково кип'ятити.
Молочний продукт з-під корівки в своєму складі має величезну кількість необхідних людині вітамінів і речовин. Це молочний білок, кальцій, вітаміни, мікро - і макроелементи, а також багато іншого. Незважаючи на весь цей диво-склад, молоко не так нешкідливо, в ньому можна виявити:
Всі ці три складових гинуть при високих температурах, тому кип'ячене молоко - це не мертва марна рідина, а цілком нормальний продукт. Навіть якщо ви купили молоко не у незнайомої бабусі, а придбали хороший товар в перевіреному магазині, пити без кип'ятіння можна тільки ультрапастеризоване молоко - решта всіх типів пастеризації не дають 100% гарантії.
Як ми вже з'ясували, під час кип'ятіння з улюбленого продукту випаровуються всі непотрібні бактерії. При цьому, корисні речовини все-таки залишаються:
Тобто, піддаючи молоко додаткової термічній обробці, ви нічого не втрачаєте, а лише позбавляєтеся від тих речовин в складі, які можуть завдати шкоди здоров'ю.
Якщо ви не розумієте, чи можна пити пастеризоване молоко дітям, враховуйте, що організм дитини не такий міцний, як дорослий, тому далеко не завжди може впоратися з атакою бактерій. Краще перестрахуватися і закип'ятити молоко - так точно вашому чаду ніщо загрожувати не буде.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...