Запам'ятайте на все життя! Чи потрібно кип'ятити молоко в пакетах

Багато людей вважають, що молоко кип'ятити не потрібно - в іншому випадку продукт втрачає свої корисні властивості і стає "мертвим", передають Патріоти України.

Лікарі з такою думкою не згодні, адже процес пастеризації молоко проходить не просто так. УНІАН з'ясував, чи можна пити сирим пастеризоване молоко і чи потрібно його додатково кип'ятити.

Навіщо кип'ятити молоко - головні причини

Молочний продукт з-під корівки в своєму складі має величезну кількість необхідних людині вітамінів і речовин. Це молочний білок, кальцій, вітаміни, мікро - і макроелементи, а також багато іншого. Незважаючи на весь цей диво-склад, молоко не так нешкідливо, в ньому можна виявити:

  • антибіотики (якщо корову ними постачали);
  • молочнокислі бактерії (через них продукт так швидко скисає);
  • хвороботворні мікроорганізми (все-таки, корівка не може бути ідеальною).

Всі ці три складових гинуть при високих температурах, тому кип'ячене молоко - це не мертва марна рідина, а цілком нормальний продукт. Навіть якщо ви купили молоко не у незнайомої бабусі, а придбали хороший товар в перевіреному магазині, пити без кип'ятіння можна тільки ультрапастеризоване молоко - решта всіх типів пастеризації не дають 100% гарантії.

Чи потрібно кип'ятити пастеризоване молоко для дитини або дорослого

Як ми вже з'ясували, під час кип'ятіння з улюбленого продукту випаровуються всі непотрібні бактерії. При цьому, корисні речовини все-таки залишаються:

  • кальцій;
  • мікроелементи і вітаміни;
  • молочний білок;
  • жир.

Тобто, піддаючи молоко додаткової термічній обробці, ви нічого не втрачаєте, а лише позбавляєтеся від тих речовин в складі, які можуть завдати шкоди здоров'ю.

Якщо ви не розумієте, чи можна пити пастеризоване молоко дітям, враховуйте, що організм дитини не такий міцний, як дорослий, тому далеко не завжди може впоратися з атакою бактерій. Краще перестрахуватися і закип'ятити молоко - так точно вашому чаду ніщо загрожувати не буде.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...