Багато людей вважають, що молоко кип'ятити не потрібно - в іншому випадку продукт втрачає свої корисні властивості і стає "мертвим", передають Патріоти України.
Лікарі з такою думкою не згодні, адже процес пастеризації молоко проходить не просто так. УНІАН з'ясував, чи можна пити сирим пастеризоване молоко і чи потрібно його додатково кип'ятити.
Молочний продукт з-під корівки в своєму складі має величезну кількість необхідних людині вітамінів і речовин. Це молочний білок, кальцій, вітаміни, мікро - і макроелементи, а також багато іншого. Незважаючи на весь цей диво-склад, молоко не так нешкідливо, в ньому можна виявити:
Всі ці три складових гинуть при високих температурах, тому кип'ячене молоко - це не мертва марна рідина, а цілком нормальний продукт. Навіть якщо ви купили молоко не у незнайомої бабусі, а придбали хороший товар в перевіреному магазині, пити без кип'ятіння можна тільки ультрапастеризоване молоко - решта всіх типів пастеризації не дають 100% гарантії.
Як ми вже з'ясували, під час кип'ятіння з улюбленого продукту випаровуються всі непотрібні бактерії. При цьому, корисні речовини все-таки залишаються:
Тобто, піддаючи молоко додаткової термічній обробці, ви нічого не втрачаєте, а лише позбавляєтеся від тих речовин в складі, які можуть завдати шкоди здоров'ю.
Якщо ви не розумієте, чи можна пити пастеризоване молоко дітям, враховуйте, що організм дитини не такий міцний, як дорослий, тому далеко не завжди може впоратися з атакою бактерій. Краще перестрахуватися і закип'ятити молоко - так точно вашому чаду ніщо загрожувати не буде.
Близько десятої частини власників смартфонів у світі заклеюють об'єктив пристрою, побоюючись стеження. Фахівці визнають, що ризик справді існує, хоча для шпигунства потрібні чітко визначені умови. Про це пише ITsider, передають Патріоти України. Зловми...
Деякі фрукти містять значну кількість природних цукрів (переважно фруктозу, глюкозу і сахарозу). Ось список фруктів, які містять найбільше цукру на 100 грамів, передають Патріоти України.