Запам'ятайте це! Медики розповіли, чому дітям не можна давати сироп від кашлю

Кашель у дитини викликає завжди масу занепокоєнь у батьків і часто малюкові дають сиропи від кашлю або всілякі таблетки. Цього робити категорично не можна. Медики в групі Доказові розповіли, чому такі дії не тільки не допоможуть, а можуть сильно нашкодити, передають Патріоти України.

Для довідки

Кашель - це захисний механізм організму, спрямований на очищення дихальних шляхів від слизу і сторонніх тіл. Отже, робимо висновок, що кашель зупиняти не треба, він припиниться сам відразу, як тільки причина, яка його викликала, пройде.

Що роблять сиропи від кашлю

Муколітики збільшують кількість слизу в нижніх дихальних шляхах. Це зовсім не потрібно, коли дитина кашляє від роздратованого горла або трахеї. Відбувається затікання сопель по задній стінці та збільшується мокрота в бронхах.

Також це прямий шлях до приєднання бактеріальних ускладнень - бронхіту, бронхіоліту, пневмонії. Також сиропи від кашлю заборонені для дітей, бо у них наднизька сила кашльового поштовху. Дитина до 4-х років просто нездатна викашляти те, що наплодить в бронхах і легенях муколітик.

Запам'ятайте це!

Відхаркувальні сиропи заборонені для дітей до 6 років. Після цього віку вони призначаються за суворими показаннями. Не забувайте про зволоження повітря в кімнаті - це дуже важливо для профілактики і лікування хвороби.

Кросівки Under Armour: комфорт для кожного

вівторок, 23 квітень 2024, 12:22

Велику популярність серед спортсменів та любителів активного способу життя здобули кросівки Under Armour чоловічі завдяки своїм унікальним технологіям і високій якості виконання. Ці кросівки відомі не тільки завдяки стильному дизайну, але й унікальним ...

Майонез та окрошка: Кулінари розповіли, чи варто їх поєднувати

вівторок, 23 квітень 2024, 11:15

Літом багато людей готують окрошку. Страва проста та для спекотних днів добре йде, бо гарячі супи та борщі недоречні. На них немає апетиту. І є одне питання, над яким точаться суперечки: додавати майонез в окрошку чи ні, передають Патріоти України. Як...