Запаморочливо смачна запечена картопля, якої ви ще ніколи не куштували! Новий рецепт картопельки перевершив чіпси і картоплю фрі, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Картопля добре вимити щіткою під проточною водою. Не очищаючи бульби, наріжте їх тонкими пластинками.
Складіть слайси в миску, залийте чистою водою і залиште на півгодини. Потім злийте рідину, а пластинки картоплі розкладіть на паперових рушниках. Промокніть зайву вологу.
Розтопіть вершкове масло, додайте до нього оливкову олію, чебрець і подрібнений часник. Посоліть і поперчіть за смаком. Полийте отриманим соусом картопляні слайси і добре перемішайте, щоб суміш покрила їх з усіх сторін.
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. У цей час приготуйте глибоку форму для запікання. Картопляні слайси звертайте трубочкою і складайте в форму, притискайте чашкою або склянкою, щоб вони не розгорталися. Таким чином заповніть всю форму.
Запікайте до золотистої скоринки. На це піде 1 – 1,5 години. Потім вийміть форму з картоплею з духовки, полийте оливковою олією і посипте тертим сиром. Знову поставте форму в духовку, як тільки сир розплавиться, картоплю можна подавати до столу. Приємного хрускоту!
Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...
Нові дослідження доводять, що регулярна їзда на велосипеді може значно знизити ризик розвитку деменції, зокрема хвороби Альцгеймера. Вчені спостерігали за майже півмільйоном дорослих протягом 13 років і виявили, що у велосипедистів ризик старечого недо...