Запаморочливо смачна запечена картопля, якої ви ще ніколи не куштували! Новий рецепт картопельки перевершив чіпси і картоплю фрі, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
Картопля добре вимити щіткою під проточною водою. Не очищаючи бульби, наріжте їх тонкими пластинками.
Складіть слайси в миску, залийте чистою водою і залиште на півгодини. Потім злийте рідину, а пластинки картоплі розкладіть на паперових рушниках. Промокніть зайву вологу.
Розтопіть вершкове масло, додайте до нього оливкову олію, чебрець і подрібнений часник. Посоліть і поперчіть за смаком. Полийте отриманим соусом картопляні слайси і добре перемішайте, щоб суміш покрила їх з усіх сторін.
Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. У цей час приготуйте глибоку форму для запікання. Картопляні слайси звертайте трубочкою і складайте в форму, притискайте чашкою або склянкою, щоб вони не розгорталися. Таким чином заповніть всю форму.
Запікайте до золотистої скоринки. На це піде 1 – 1,5 години. Потім вийміть форму з картоплею з духовки, полийте оливковою олією і посипте тертим сиром. Знову поставте форму в духовку, як тільки сир розплавиться, картоплю можна подавати до столу. Приємного хрускоту!
11 жовтня за новим церковним календарем (24 жовтня за старим) - день пам'яті апостола від 70-ти Филипа, а також Феофана Сповідника, єпископа Нікейського. За старим календарним стилем - день пам'яті преподобного Харитона Сповідника і на Собор препод...
Не всі напої однаково безпечні для здоров’я, особливо для тих, хто слідкує за рівнем цукру в крові. Деякі популярні напої можуть провокувати різкий стрибок глюкози, навіть якщо вони здаються легкими або корисними, передають Патріоти України. Газовані с...