Запечена картопля - смачніша за чіпси: Рецепт хрусткої закуски до свята і на кожен день

Запаморочливо смачна запечена картопля, якої ви ще ніколи не куштували! Новий рецепт картопельки перевершив чіпси і картоплю фрі, передають Патріоти України.

Картопля «кучерява» в духовці: рецепт

Інгредієнти:

  • 5-6 великих картоплини
  • 0,5 склянки вершкового масла
  • 0,5 склянки оливкової олії
  • 2 ч. л. чебрецю
  • 3 зубчики часнику
  • Сіль і перець за смаком
  • 500 г твердого сиру

Спосіб приготування:

Картопля добре вимити щіткою під проточною водою. Не очищаючи бульби, наріжте їх тонкими пластинками.

Складіть слайси в миску, залийте чистою водою і залиште на півгодини. Потім злийте рідину, а пластинки картоплі розкладіть на паперових рушниках. Промокніть зайву вологу.

Розтопіть вершкове масло, додайте до нього оливкову олію, чебрець і подрібнений часник. Посоліть і поперчіть за смаком. Полийте отриманим соусом картопляні слайси і добре перемішайте, щоб суміш покрила їх з усіх сторін.

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. У цей час приготуйте глибоку форму для запікання. Картопляні слайси звертайте трубочкою і складайте в форму, притискайте чашкою або склянкою, щоб вони не розгорталися. Таким чином заповніть всю форму.

Запікайте до золотистої скоринки. На це піде 1 – 1,5 години. Потім вийміть форму з картоплею з духовки, полийте оливковою олією і посипте тертим сиром. Знову поставте форму в духовку, як тільки сир розплавиться, картоплю можна подавати до столу. Приємного хрускоту!

Народні прикмети на 1 листопада: Дуже вдала дата для весілля і вінчання. Хто цього дня буде марнотратним - перестануть водитися гроші

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 19:34

Православне свято 1 листопада за новим церковним календарем (14 листопада за старим) - день пам'яті святих Косми і Даміана Асійських, які знали медицину, володіли даром чудотворення і могли вилікувати від найважчої хвороби. За старим стилем - день пам'...

Ви точно це їли! Названо найнебезпечніші види м'яса, від яких потрібно відмовитися

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 17:50

М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...