Запечені баклажани з сиром на святковий стіл

Приготуйте баклажани, які з сирною скоринкою розлітаються по тарілках зі швидкістю блискавки. Перед святами не сезон цього овочу, тому на святковому столі вони будуть майже делікатесом, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • баклажани – 3 шт.;
  • борошно – 3 ст.л.;
  • вершкове масло – 4 ст.л.;
  • молоко – 1,5 скл.;
  • твердий сир – 100 г;
  • сухарі – 1 ч.л.;
  • вершкове масло – 1 ч.л.

Як приготувати страву

Наріжте баклажани кружальцями. Покладіть їх на декілька хвилин в окріп з сіллю. Потім перекладіть під прес на 20 хвилин. Потрібно, щоб з них вийшла зайва вода. Після цього кружальця обваляйте в борошні та відправте на середньому вогні смажитись на вершковому маслі.

Окремо готуємо білий соус. 2 столові ложки борошна підсмажте на 2 столових ложках масла. Потім долийте молоко та добре вимішайте, щоб не було грудочок. В соус покладіть тертий сир, сіль та перець.

Баклажани найкраще запікати в фомі з глини. Вони тоді виходять з якимось особливим смаком та дуже апетитні. Викладайте баклажани шарами. Кожен з них поливайте білим соусом. Посипте сухарями, розкладіть зверху невеликі шматочки масла та відправте закпікатись до рум’яної скоринки. Смачного!

Тихі вороги серця: ТОП-5 звичок, які варто змінити

субота, 25 жовтень 2025, 13:05

Наш спосіб життя значною мірою впливає на здоров’я серця. Деякі звички здаються безпечними, але насправді повільно руйнують серцево-судинну систему, передають Патріоти України. 1. Недостатній сон Хронічне недосипання підвищує ризик високого тиску, ожи...

Є перевірений метод! Горох розвариться за лічені хвилини - секрет для господинь

субота, 25 жовтень 2025, 11:22

Страви з горохом є дуже популярними в Україні. Щоб суттєво скоротити час варіння гороху (до 10−15 хвилин), його необхідно правильно підготувати, уникаючи двох поширених помилок: недостатнього промивання та замочування у холодній воді, пише ТСН, передаю...