Запечені баклажани з сиром на святковий стіл

Приготуйте баклажани, які з сирною скоринкою розлітаються по тарілках зі швидкістю блискавки. Перед святами не сезон цього овочу, тому на святковому столі вони будуть майже делікатесом, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • баклажани – 3 шт.;
  • борошно – 3 ст.л.;
  • вершкове масло – 4 ст.л.;
  • молоко – 1,5 скл.;
  • твердий сир – 100 г;
  • сухарі – 1 ч.л.;
  • вершкове масло – 1 ч.л.

Як приготувати страву

Наріжте баклажани кружальцями. Покладіть їх на декілька хвилин в окріп з сіллю. Потім перекладіть під прес на 20 хвилин. Потрібно, щоб з них вийшла зайва вода. Після цього кружальця обваляйте в борошні та відправте на середньому вогні смажитись на вершковому маслі.

Окремо готуємо білий соус. 2 столові ложки борошна підсмажте на 2 столових ложках масла. Потім долийте молоко та добре вимішайте, щоб не було грудочок. В соус покладіть тертий сир, сіль та перець.

Баклажани найкраще запікати в фомі з глини. Вони тоді виходять з якимось особливим смаком та дуже апетитні. Викладайте баклажани шарами. Кожен з них поливайте білим соусом. Посипте сухарями, розкладіть зверху невеликі шматочки масла та відправте закпікатись до рум’яної скоринки. Смачного!

Яку образу ви притаїли в душі: Психологічний тест у картинці розкриє все

середа, 7 серпень 2024, 9:14

Чи знали ви, що таїти в душі образи шкідливо для психічного здоров'я? Пропонуємо дізнатися, яка саме образа (і на кого) підриває ваш моральний дух, передають Патріоти України. Душа людини чимось схожа на квітку. У когось це колючий кактус, а в когось н...

Психологічний тест: Ваша улюблена героїня із серіалів розповість, який ви друг

середа, 7 серпень 2024, 8:12

Уміння дружити - навичка, яка здатна подарувати нам вірних людей поруч. Для декого дружба дуже важлива, для інших - звичніше покладатися лише на себе і довіряти лише собі. Дізнайся, що підходить саме вам, передають Патріоти України. Подивіться на карт...