Запіканка з заморожених пельменів - ситна і легка страва

Така запіканка - це швидко і дуже смачно, передають Патріоти України

Інгредієнти:

  • пельмені заморожені — 800 г;
  • цибуля ріпчаста — 150-200 г (1-2 шт.);
  • рослинна олія — для смаження;
  • сир твердий — 100 г;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • майонез (або сметана) — 250 г (за смаком);
  • сіль — 1-2 ч. ложки;
  • перець-1 щіпка;
  • зелень — за смаком.

Приготування

Почистіть і помийте цибулю, наріжте кубиками.

Розігрійте сковороду, налийте рослинну олію. Викладіть цибулю, обсмажте, помішуючи 2-3 хвилини, до золотистого кольору.

Форму змастіть рослинною олією і поставте в розігріту до 180° С духовку на 1-2 хвилини. Злегка підігріта форма не дасть пельменям прилипнути до поверхні.

Викладіть заморожені пельмені в форму одним шаром. Посоліть і поперчіть.

Зверху викладіть смажену цибулю.

У миску вбийте курячі яйця, посоліть і поперчіть. Додайте майонез. Добре збийте. Залийте пельмені яєчно-майонезною сумішшю. Сир натріть на крупній тертці і посипте зверху.

Поставте форму в духовку на середню полицю. Випікайте запіканку з пельменів при температурі 200-220° С близько 40 хвилин.

Готову запіканку посипте нарізаною свіжою зеленню.

Джерело: Ukr.Media

А ви це знали? Скільки можна зберігати бензин у каністрі

понеділок, 27 жовтень 2025, 19:30

Українські водії дедалі частіше створюють резерви пального - через ризик перебоїв із постачанням, можливе зростання цін або надзвичайні ситуації. Проте не всі знають, як довго бензин у каністрі залишається придатним і коли він може нашкодити двигуну, п...

Як японці готують ідеальний рис - секрет розсипчастих зерен

понеділок, 27 жовтень 2025, 19:05

Японський рис - це не просто гарнір, а основа багатьох страв. Секрет ідеальної консистенції — розсипчастий, пружний, але не липкий рис - криється в традиційному японському ритуалі промивання та замочування, передають Патріоти України. Чому промивання в...