Запіканка з заморожених пельменів - ситна і легка страва

Така запіканка - це швидко і дуже смачно, передають Патріоти України

Інгредієнти:

  • пельмені заморожені — 800 г;
  • цибуля ріпчаста — 150-200 г (1-2 шт.);
  • рослинна олія — для смаження;
  • сир твердий — 100 г;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • майонез (або сметана) — 250 г (за смаком);
  • сіль — 1-2 ч. ложки;
  • перець-1 щіпка;
  • зелень — за смаком.

Приготування

Почистіть і помийте цибулю, наріжте кубиками.

Розігрійте сковороду, налийте рослинну олію. Викладіть цибулю, обсмажте, помішуючи 2-3 хвилини, до золотистого кольору.

Форму змастіть рослинною олією і поставте в розігріту до 180° С духовку на 1-2 хвилини. Злегка підігріта форма не дасть пельменям прилипнути до поверхні.

Викладіть заморожені пельмені в форму одним шаром. Посоліть і поперчіть.

Зверху викладіть смажену цибулю.

У миску вбийте курячі яйця, посоліть і поперчіть. Додайте майонез. Добре збийте. Залийте пельмені яєчно-майонезною сумішшю. Сир натріть на крупній тертці і посипте зверху.

Поставте форму в духовку на середню полицю. Випікайте запіканку з пельменів при температурі 200-220° С близько 40 хвилин.

Готову запіканку посипте нарізаною свіжою зеленню.

Джерело: Ukr.Media

Будуть як нові! Як швидко почистити прикраси із срібла

субота, 22 листопад 2025, 13:08

Ви купуєте срібні прикраси чи столове приладдя, тому що вони мають гарний вигляд, але з часом ці предмети втрачають блиск. Абсолютно нормально, що вони починають чорніти, і вам просто потрібно якось позбутися цього потьмяніння. Звичайно, є спеціальні з...

А ви це знали? Кому не можна їсти сало

субота, 22 листопад 2025, 12:45

Українці люблять сало - це відомий факт. Сало входить у багато страв української кухні. Воно довго зберігається й завжди втамує голод, коли немає змоги готувати. Але сало можна їсти не всім, передають Патріоти України. Так, про сало потрібно забути люд...