У сучасних реаліях стрес часто виникає у житті. Він може викликати занепокоєння, зіпсувати нам настрій або весь день. Чи знали ви, що наш раціон може впливати на наш психологічний стан? Дієтологиня Світлана Фус назвала продукти, які впливають на наш настрій та стан організму, зазначають Патріоти України
Морська риба багата на поліненасичені жири Омега-3, які полегшують симптоми тривоги і депресії. Намагайтеся вживати як мінімум дві страви з жирної морської риби на тиждень. Урізноманітнюйте ваше меню наступною рибою: анчоуси, сардини, оселедець, лосось, форель, скумбрія.
Сирі горіхи здатні позбавити від почуття туги. Чудово в цьому випадку підійдуть грецькі горіхи. У них містяться окрім поліненасичених жирних кислот, вітамін В6, магній, які заспокоюють нашу нервову систему, впливають на артеріальний тиск, причому, як у стані спокою, так і хвилювання.
У них міститься триптофан — амінокислота, яка сприяє виробленню серотоніну (для підвищення настрою) та мелатоніну (для поліпшення якості сну).
Ягоди багаті на натуральні цукри, вітамін С і антиоксиданти, які опосередковано знижують почуття тривоги.
Молочні продукти (кисломолочний та твердий сир) — це одне з джерел тирозину — амінокислоти, яка є попередником дофаміну — одного з "гормонів щастя". Саме брак дофаміну викликає депресії та стрес. Правильне співвідношення білків та вуглеводів у харчуванні допоможе нормалізувати продукцію дофаміну та позбавити поганого настрою.
Природний антидепресант, який збільшує настрій. Але будьте обережні, продукт є достатньо калорійним! Оптимальна кількість чорного шоколаду для дорослої людини близько 25-30 грамів на день.
Не забувайте щодня шукати щось позитивне у своєму житті, не зациклюйтесь на проблемах, будьте поруч із рідними та правильно харчуйтесь. Це чудовий спосіб підвищити настрій та позбутися негативних думок.
Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...
Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...