Медики з'ясували, що деякі види морозива особливо небезпечні в літню спеку. Виявилося, що вживання такого продукту може викликати проблеми зі здоров'ям. Від якого виду літніх ласощів слід відмовитися, щоб зберегти здоров'я - читайте нижче в матеріалі, який Патріоти України пропонують вашій увазі.
За словами медиків, особливу небезпеку становить м'яке морозиво, яке видавлюють з автоматів. Термін придатності такого продукту - максимум 30 годин, але на ділі торгують таким морозивом близько 2-3 тижнів.
У такому молочному продукті швидко заводяться патогенні бактерії. Найпідступніша з них - сальмонела, отруєння якою може відправити вас в лікарню.
З порційним морозивом з морозильної камери теж потрібно бути пильним. Лікарі радять звернути увагу на склад такого продукту - чим менше в ньому інгредієнтів, тим краще.
Крім того, в таке морозиво додають консерванти, щоб продовжити термін його придатності.
Що ще потрібно знати про морозиво:
В середньому рекомендується близько 100 грамів морозива приблизно два рази на тиждень.
Морозиво холодне, тому якщо у вас "слабке" горло, будьте обережні з ласощами.
Діабетикам і людям з надмірною вагою від морозива краще відмовитися зовсім, щоб не погіршити проблему.
Якщо у вас є проблеми з переносимістю лактози, краще відмовтеся від молочного продукту.
Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...
В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...