Зараз не кращий період сідати на дієту: Які продукти захистять організм від "Омікрону"

Коронавірус продовжує лютувати по всьому світу і мутувати. Тільки сьогодні влада повідомила про те, що в Україні підтверджено понад 20 тисяч нових випадків зараження Covid-19. Країною вже активно гуляє і штам "Дельта", і зафіксовані випадки "Омікрон". Дієтолог розповіла, як можна захистити свій організм, та споживання яких продуктів знизить ризики захворювання на інфекцію, передають Патріоти України.

За словами експерта в галузі харчування Маргарити Корольової, існує їжа, багата мінералами та вітамінами, здатними захистити людський організм від захворювання на новий штам коронавірусу.

Йдеться про продукти, багаті на насичені жири, які позитивно впливають на дихальну систему і підтримують клітинний імунітет, а тому у "Омікрону" просто немає шансів потрапити в організм людини. Дієтолог рекомендує в першій половині дня вживати сало, масло гхі, кунжутний урбеч, кокосове й вершкове масло та інші жири тваринного походження.

Також дуже важливо вживати в їжу рибу, багату на омега-3 (скумбрія, оселедець, лосось, вугор, сардини, тунець). Омега-3 міститься в горіхах, соєвих бобах, насінні льону, цвітній та брюссельській капусті, які також багаті на вітамін Е.

"Не зайвим буде додати до раціону столову ложку справжнього риб'ячого жиру та добову дозу вітаміну D3", - каже лікар.

У зимовий період також корисно споживати квашену капусту, що сприятливо впливає на мікрофлору кишечника та імунітет загалом.

Точність здивує! Цей психологічний тест за картинкою розкриє ваші бажання

четвер, 25 квітень 2024, 14:13

Психологічні тести за картинкою ніколи не втратять своєї актуальності. Вони не тільки допомагають розібратися в хитросплетіннях людської душі, а й можуть відчинити двері, за якими приховані таємні бажання, передають Патріоти України. Деталі. Зображена ...

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...