Коронавірус продовжує лютувати по всьому світу і мутувати. Тільки сьогодні влада повідомила про те, що в Україні підтверджено понад 20 тисяч нових випадків зараження Covid-19. Країною вже активно гуляє і штам "Дельта", і зафіксовані випадки "Омікрон". Дієтолог розповіла, як можна захистити свій організм, та споживання яких продуктів знизить ризики захворювання на інфекцію, передають Патріоти України.
За словами експерта в галузі харчування Маргарити Корольової, існує їжа, багата мінералами та вітамінами, здатними захистити людський організм від захворювання на новий штам коронавірусу.
Йдеться про продукти, багаті на насичені жири, які позитивно впливають на дихальну систему і підтримують клітинний імунітет, а тому у "Омікрону" просто немає шансів потрапити в організм людини. Дієтолог рекомендує в першій половині дня вживати сало, масло гхі, кунжутний урбеч, кокосове й вершкове масло та інші жири тваринного походження.
Також дуже важливо вживати в їжу рибу, багату на омега-3 (скумбрія, оселедець, лосось, вугор, сардини, тунець). Омега-3 міститься в горіхах, соєвих бобах, насінні льону, цвітній та брюссельській капусті, які також багаті на вітамін Е.
"Не зайвим буде додати до раціону столову ложку справжнього риб'ячого жиру та добову дозу вітаміну D3", - каже лікар.
У зимовий період також корисно споживати квашену капусту, що сприятливо впливає на мікрофлору кишечника та імунітет загалом.
Картопляні чіпси давно стали популярною закускою, без якої не обходиться жоден кіносеанс або вечірка. Проте, регулярне вживання цього хрусткого задоволення може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. І мова не лише про зайві кілограми, передают...
Хоч ми й охоче експериментуємо з новими рецептами, звичайна варена картопля досі залишається основою домашніх страв. Вона смачна, ситна й універсальна. Проте її приготування часто здається нудним і довгим. Добре, що є прості трюки, які не лише прискоря...