Засяє, як нова! ТОП-3 способи, як очистити ванну від жовтизни в домашніх умовах

Білосніжна ванна, на жаль, залишається такою не назавжди. Після тривалого користування її поверхня може пожовтіти, а цей наліт відмити уже не так легко. Ще важче буде очистити ванну від застарілого нальоту, який накопичувався упродовж тривалого часу, передають Патріоти України.

Вирішити таку проблему можна за допомогою не лише магазинної хімії, а й домашніх засобів, які часто справляються з цим завданням не гірше. Ось кілька способів, як прибрати жовтий наліт з ванни, щоб вона знову засяяла.

Як прибрати жовтий наліт з акрилової ванни

Ванна з такого матеріалу любить ніжний догляд. Її поверхня дуже чутлива до низки засобів. Так краще не випробовувати долю і не наносити на поверхню такої ванни абразивні засоби для чищення і ті, які містять спирт.

Для чищення акрилової ванни обирайте рідкі спреї та гелі – так ви зможете і ефективно очистити поверхню, і не нашкодити їй. Акрилова ванна не боїться хлору, тому можна з його допомогою ще й продезінфікувати її поверхню.

Як прибрати жовтий наліт з емальованої ванни

Для неї не підійдуть засоби, у складі яких є сильні кислоти або відбілювач. Якщо застосувати такі засоби для цієї поверхні, у майбутньому на ній може з'явитися іржа.

3 способи, як відчистити ванну від жовтизни в домашніх умовах

1. Сода

Такий спосіб найбільше підходить для чавунної та металевої ванн. Якщо застосувати його для акрилової, є ризик подряпати її поверхню.

Потрібно насипати трішки соди на губку і потерти проблемне місце. Її не потрібно залишати на поверхні, адже вона не вступає в реакцію із забрудненнями, а лише допомагає очистити ванну механічним шляхом.

2. Лимонна кислота

Цей спосіб добре підійде для акрилових ванн. З лимонною кислотою краще працювати у гумових рукавичках, щоб не нашкодити шкірі рук.

Потрібно налити у склянку гарячу воду, додати туди 1 столову ложку лимонної кислоти, добре перемішати і зачекати, поки кристалики добре розчиняться.

Далі цим розчином потрібно промочити губку і нею нанести речовину на забруднені місця. Залишити на 10-15 хвилин, щоб засіб встиг подіяти. Після цього протерти і змити теплою водою.

3. Перекис водню і нашатирний спирт

Така суміш інгредієнтів є дуже ефективною для очищення різних поверхонь від забруднень. І ванна – не виняток. Але працювати із сумішшю потрібно у гумових рукавичках.

Змішайте перекис водню і нашатирний спирт у пропорції 1:2 і нанесіть на губку. Далі нею обробіть забруднені поверхні. Змийте залишки водою. Якщо не усі забруднення відмилися, повторіть процедуру.

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...