Засяє наче новенький: Як легко очистити унітаз від іржі

Через жорстку воду на унітазі та іншій сантехніці дуже часто залишаються жовті смуги іржі. Щоб їх прибрати, можна скористатися засобами побутової хімії, а можна самостійно приготувати суміш, яка буде нітрохи не гіршою.

Для суміші знадобиться 200 мл оцту та одна столова ложка соди. Головний секрет цього методу полягає у тому, щоб перед змішуванням цих двох компонентів нагріти оцет на плиті. Потім добре змішати й нанести масу на іржу. Сантехніку залишити на три години. Потім спустити воду й поверхня унітазу знову засяє білизною.



Також можна використовувати лимонну кислоту для видалення свіжих плям. Потрібно 2−3 пакети лимонки. У пульвелізатор потрібно налити 1/3 склянки столового оцту. Два пакети лимонки необхідно всипати у сухий унітаз. Потім потрібно розпорошити на його поверхні оцет. Реакція цих двох речовин призведе до спінювання порошку лимонної кислоти.

Суміш потрібно залишити на стінах сантехніки на 4 години. За цей час іржавий наліт стане м'яким, і його легко можна буде видалити йоржиком.

Ще один спосіб за допомогою лимонки. Потрібно по можливості видалити з унітазу воду й висипати туди лимонну кислоту. Потім закрити кришку та залишити засіб на 3−4 години. Може знадобитися більше часу, щоб видалити іржу, що сильно в'їлася.

Після цього часу необхідно змити лимонну кислоту і почистити сантехніку йоржиком, щоб видалити наліт, що залишився.

Тест Борсаліно: Як легко перевірити на порядність будь-яку людину

п’ятниця, 28 березень 2025, 12:40

Представляємо вашій увазі один простий спосіб, як можна легко перевірити на порядність будь-яку людину. Цей спосіб часто використовується в дипломатії і називається він "Тест Борсаліно", передають Патріоти України. . Борсаліно — це капелюх, який вигот...

А ви це знали? Чому після варіння макаронів не можна зливати всю воду

п’ятниця, 28 березень 2025, 11:15

Відразу після завершення варіння макаронних виробів їх потрібно відкинути на друшляк, передають Патріоти України. Як відомо, це необхідно для видалення води, в якій варився продукт. При цьому багато кулінарів роблять серйозну помилку: вони зливають абс...