Засіб, який впорається одразу з двома проблемами - просто змішайте соду та апельсинові шкірки

Сезон апельсинів - у розпалі, і в магазині можна їх купити за привабливою ціною. Якщо у вас вдома часто бувають цитрусові, не викидайте шкірку. Вона вам ще знадобиться, передають Патріоти України.

Апельсинові шкірки можна використовувати для приготування натуральних ароматів для оселі, а також ними часто прикрашають будинок на новорічні свята. Однак мало хто знає, що у неї є ще багато інших застосувань. Наприклад, вона може стати у пригоді для вирішення двох дуже розповсюджених проблем.

Що потрібно робити? Для початку апельсинову шкірку треба висушити. Зробити це можна, зокрема, у спеціальній сушарці, але не гірше працює і звичайна духовка. Розділіть шкірку на невеликі шматочки, розкладіть на деко, розігрійте духовку до 110 градусів і поставте туди продукт.

Дверцята духовки треба залишити злегка прочиненими, а ще час від часу перевертайте шкірки, щоб вони просохли рівномірно. Коли вся рідина з них випарується, подрібніть у порошок за допомогою блендера і з'єднайте з харчовою содою.

Як можна використовувати таку суміш? Як ми вже говорили, вона допоможе впоратися з двома проблемами. Насамперед суміш з апельсинових шкірок і соди чудово поглинає неприємні запахи. Тому залиште невелику кількість у мисці і поставте до холодильника. Вже за кілька годин ви відчуєте різницю, особливо якщо до цього там був неприємний аромат. Сода працює як поглинач, а апельсинова шкірка надає цитрусового запаху.

А якщо додати до суміші з апельсинової шкірки й соди кілька крапель рідини для миття посуду, то утвориться паста, якою можна надійно почистити будь-які поверхні, видалити навіть стійкі забруднення та ще і створити приємний запах. Наприклад, нею можете натерти посуд, який підгорів. Змастіть поверхню, залиште на 20 хвилин, а потім просто змийте ганчіркою з теплою водою.

Це справді працює! Що посадити під вишнею, щоб у плодах не було хробаків

четвер, 5 червень 2025, 7:30

Вишні є одними з найпопулярніших фруктів у садах, але, на жаль, вони часто бувають червивими. Найпоширенішим винуватцем є вишнева плодова муха — маленька мушка, личинки якої розвиваються всередині плоду. Замість використання хімічних обприскувань, деда...

Що додати в тісто, щоб пиріжки залишалися м’якими

четвер, 5 червень 2025, 7:14

М’які та ароматні пиріжки з начинками мало кого залишають байдужими. Але часто господарок непокоїть те, що довго таке частування зберігати не виходить. Вже на другий-третій день страва стає черствою, передають Патріоти України. Є один кулінарний секрет...