Засіб, який впорається одразу з двома проблемами - просто змішайте соду та апельсинові шкірки

Сезон апельсинів - у розпалі, і в магазині можна їх купити за привабливою ціною. Якщо у вас вдома часто бувають цитрусові, не викидайте шкірку. Вона вам ще знадобиться, передають Патріоти України.

Апельсинові шкірки можна використовувати для приготування натуральних ароматів для оселі, а також ними часто прикрашають будинок на новорічні свята. Однак мало хто знає, що у неї є ще багато інших застосувань. Наприклад, вона може стати у пригоді для вирішення двох дуже розповсюджених проблем.

Що потрібно робити? Для початку апельсинову шкірку треба висушити. Зробити це можна, зокрема, у спеціальній сушарці, але не гірше працює і звичайна духовка. Розділіть шкірку на невеликі шматочки, розкладіть на деко, розігрійте духовку до 110 градусів і поставте туди продукт.

Дверцята духовки треба залишити злегка прочиненими, а ще час від часу перевертайте шкірки, щоб вони просохли рівномірно. Коли вся рідина з них випарується, подрібніть у порошок за допомогою блендера і з'єднайте з харчовою содою.

Як можна використовувати таку суміш? Як ми вже говорили, вона допоможе впоратися з двома проблемами. Насамперед суміш з апельсинових шкірок і соди чудово поглинає неприємні запахи. Тому залиште невелику кількість у мисці і поставте до холодильника. Вже за кілька годин ви відчуєте різницю, особливо якщо до цього там був неприємний аромат. Сода працює як поглинач, а апельсинова шкірка надає цитрусового запаху.

А якщо додати до суміші з апельсинової шкірки й соди кілька крапель рідини для миття посуду, то утвориться паста, якою можна надійно почистити будь-які поверхні, видалити навіть стійкі забруднення та ще і створити приємний запах. Наприклад, нею можете натерти посуд, який підгорів. Змастіть поверхню, залиште на 20 хвилин, а потім просто змийте ганчіркою з теплою водою.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.