Засоліть сало лінивим способом - воно буде танути у роті

Якщо ви маєте сумніви в лінивому способі приготування сала, позбавтеся їх. За цим рецептом ви зможете легко його зробити. А ще вам сподобається смак ніжного сала, який у вас вийде, передають Патріоти України.

Інгредієнти

Для приготування вам потрібні наступні продукти:

  • сало — 1-1,5 кг;
  • сіль — 6 ст.л.;
  • вода — 1 л;
  • перець горошком;
  • часник;
  • гвоздика;
  • лаврове листя.

Як приготувати

Сало солять у розсолі. Отже, потрібно його приготувати. В 1 л води розчиніть сіль та додайте кілька гвоздик, лаврового листя 2-3 шт., кілька зубчиків часнику. Поставте на вогонь. Після закипання 1-2 хвилини все має проваритися, щоб сіль розчинилась.

Розсіл треба охолодити. Потім покладіть в нього сало та залиште стояти при кімнатній температурі протягом 1 доби. Далі переставте в холодильник ще на 3 дні.

Готове сало дістаньте з розсолу та обсушіть його. За бажанням можете присипати сумішшю перців та приправ чи подрібненим часником. Зберігати сало краще за все в емальованому посуді під кришкою. Смачного!

Народні прикмети на 16 червня. Як не відвадити фінансове благополуччя. Які домашні справи сьогодні варто робити, а які ні

понеділок, 16 червень 2025, 7:34

16 червня за новим календарним стилем (29 червня - за старим) - день пам'яті святителя Тихона, єпископа Амафунтського. У народі день прозвали Тихон Тихий. 16 червня за старим календарним стилем згадують мучеників Лукілліана та інших. . Тихон жив у IV-...

А ви це знали? Чому на курячому філе є білі смуги

понеділок, 16 червень 2025, 6:56

Курятина давно стала базовим джерелом білка в раціоні. У США, наприклад, її споживання досягло рекордних показників, зробивши куряче м’ясо найпопулярнішим видом тваринного білка. Водночас масове виробництво птиці, орієнтоване на швидкість і прибутковіс...