Здивуйте близьких на Великдень! Найсмачніші і незвичайні рецепти святкових пасок - є навіть зі згущеним молоком

Великдень в Україні в 2021 році святкується в неділю, 2 травня. І хоча в цьому році через пандемію коронавірусу Світле свято знову пройде в умовах карантину, це не привід скасовувати традиційні приготування і готувати великодні страви, передають Патріоти України.

Як швидко і легко приготувати смачні і оригінальні паски - читайте в нашому матеріалі далі.

Паска для новачків (з родзинками)

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 600 г
  • Молоко - 300 мл
  • Масло вершкове - 180 г
  • Цукор - 200 г
  • Жовток курячий - 6 шт.
  • Дріжджі свіжі - 20 г або 8 г сухих
  • Цедра апельсина - за смаком
  • Сік апельсиновий - 150 мл
  • Цукор ванільний - 10 г
  • Сіль
  • Родзинки - 150 г або інші сухофрукти, цукати
  • Рослинне масло - для змазування форми
  • Глазур, декор

Рецепт

Родзинки ретельно помийте і залийте апельсиновим соком на 1 годину. Потім злийте сік, родзинки обсушіть паперовим рушником і трохи присипте борошном. Приготуйте опару. У тепле молоко додати дріжджі та 2 ч. л. цукру. Приберіть опару в тепле місце на 20-25 хвилин.

Жовтки збийте з сіллю, цукром і ванільним цукром до пишної маси. Додайте в масу цедру одного апельсина і розм'якшене вершкове масло. Знову збийте до однорідної маси. В масляно-яєчну суміш влийте готову опару. Збийте ще раз. Борошно просійте і поступово додайте в масу, а потім лопаткою замісіть тісто. Воно має бути, як густа сметана. Накрийте плівкою і приберіть в тепле місце на 40-45 хвилин.

Коли тісто підійде, додати родзинки, перемішайте лопаткою і знову поставте в тепле місце на 40-45 хвилин. Форми змастіть маслом і заповніть їх на 1/3. Накрийте рушник і дайте постояти ще 15-20 хвилин.

Випікайте при температурі 170 градусів 15 хвилин, потім зменште температуру до 160 градусів і печіть ще 15 хвилин. Після вимкнення духовки залиште паски всередині ще на 5 хвилин. Потім дістаньте і прикрасьте.

Паска сирна "Тірамісу"

Інгредієнти:

  • 90 г меленої кави
  • 450 г води
  • 210 г печива савоярді
  • 2,1 кг сиру
  • 300 г йогурту
  • 150 г цукру
  • 270 г згущеного молока кімнатної температури
  • 180 г вершкового масла кімнатної температури
  • Какао для прошарку і обробки

Рецепт

Заварити каву і відфільтрувати її. Підготувати форми для паски, вистелити їх марлею або агроволокном. Сир змішати з йогуртом і цукром, збити блендером до гладкості. До згущеного молока додати вершкове масло (обидва інгредієнти повинні бути кімнатної температури) і збити до стану крему. Підмішати крем до сирної маси.

Для формування паски на дно відправити трохи сирної основи. Зверху в один шар розподілити савоярді, вмочаючи їх у каву. (Не бійтеся розламувати савоярді, щоб ідеально заповнити форму для паски). Поверх савоярді розподілити трохи сирної маси та присипати її какао-порошком. Повторити ще 2-3 рази.

Підігніть краї тканини, закриваючи сирну масу. Встановити на паску вантаж і прибрати на ніч у холодильник для відтоку рідини та ущільнення. Перед подачею присипати паску какао-порошком.

Паска зі згущеним молоком

Інгредієнти:

  • сир - 1,25 кг
  • згущене молоко - 1 банка
  • масло вершкове - 300 г
  • пудра цукрова - 0,5 склянки
  • сметана - 250 мл
  • родзинки - 1 стакан
  • ваніль за смаком

Рецепт

Сир протерти через сито, додати масло, цукрову пудру. Сир, масло, цукрову пудру і ванілін, ретельно розтерти, додати сметану, згущене молоко, вимитий просушені родзинки.

Масу ретельно перемішати, покласти в пасочницю, застелену марлею, зверху покласти гніт і поставити в холодильник.

Ніякого ефекту не буде! Ці три продукти заважають вам схуднути

четвер, 29 травень 2025, 19:07

Багато хто, прагнучи скинути зайву вагу, ретельно стежить за своїм раціоном, надаючи перевагу продуктам, які вважаються корисними. Однак, іноді навіть ті страви та напої, які здаються нешкідливими, можуть непомітно саботувати ваші зусилля, призводячи д...

Що буде, якщо їсти омлет кожного ранку

четвер, 29 травень 2025, 16:44

Якщо їсти омлет кожного ранку, це може бути як корисно, так і шкідливо, залежно від інгредієнтів, способу приготування і загального харчування протягом дня. Ось плюси і мінуси, передають Патріоти України.