Здивуйте гостей: Готуємо м'ясо по-французьки на новорічний стіл - простий рецепт і поради

До Нового року 2021 залишилися лічені дні, а це означає, що господині вже почали закуповувати продукти, з яких приготують страви на святковий стіл, передають Патріоти України.

Якщо ви хочете влаштувати традиційне застілля з улюбленим салатом Олів'є і цікавими закусками, радимо також доповнити ваше меню м'ясом по-французьки. theLime вирішив розповісти рецепт приготування цієї страви, який порадує своєю простотою.

Інгредієнти на 8-10 порцій: свинина (800 г), картопля (1 кг), цибуля (1-2 шт.), сир твердий (300 г), майонез (150 г), сіль, перець чорний.

Також вам знадобиться деко для запікання в духовці.

Спочатку помийте і почистіть картоплю, наріжте кружальцями завтовшки приблизно 3-5 мм.

Порада: Щоб картопля не почорніла, покладіть її в миску з холодною водою. Або виконайте всі інші процеси, а чистку і нарізку картоплі залиште на самий кінець.

Цибулю очистіть від лушпиння, промийте під проточною водою, потім наріжте кільцями або півкільцями.

Для приготування м'яса по-французьки вибирайте биточну частину свинини, або як її ще називають корейка (окіст). М'ясо необхідно промити під водою, видалити зайву вологу за допомогою паперових рушників. Потім наріжте свинину на пласти товщиною 1-1,5 см і відбийте спеціальним молотком кожен шматок.

Порада: Щоб не забруднити дошку, молоток і кухню під час цього процесу, накрийте кожен шматок м'яса харчовою плівкою або загорніть в тонкий поліетиленовий пакет.

Твердий сир натріть на великій терці.

Далі візьміть деко для запікання, змастіть його рослинним маслом, викладіть шар картоплі, посоліть і поперчіть. Слідом - шар відбитого м'яса, яке також посипте спеціями, наступний шар - порізану цибулю. Далі покрийте м'ясо з цибулею тонким шаром майонезу.

Розігрійте духовку до 180°C і поставте туди запікатися м'ясо по-французьки на 45-60 хвилин (в залежності від духовки).

За 5-10 хвилин до готовності посипте м'ясо шаром сиру.

Порада: Якщо ви хочете урізноманітнити ваше блюдо, після шару цибулі можна покласти нарізаний кружечками помідор або гриби, змастити їх майонезом і посипати зверху сиром.

Фото: pinterest.com

Джерело: Апостроф

Господиням на замітку! Як прати постільну білизну, щоб була м'якою

вівторок, 4 березень 2025, 0:28

Щоб постільна білизна була м'якою після прання, дотримуйтеся таких порад, передають Патріоти України. Ці прості поради допоможуть зберегти вашу постільну білизну м’якою і приємною на дотик після кожного прання.

Британські вчені створили банани, які залишаються свіжими 24 години після очищення і не темніють

вівторок, 4 березень 2025, 0:25

Фруктові салати більше не будуть такими, як раніше – завдяки вченим, які розробили банани, що не стають коричневими та м’якими після очищення, передають Патріоти України. Британські експерти змінили генетику фрукта так, що він залишається твердим, свіж...