Здивуйте рідних! Як приготувати кольорові млинці без хімічних добавок - три кращі натуральні барвники

Млинці - обов’язковий атрибут Масляної, яку ми будемо відзначати уже незабаром. Однак українці полюбляють готувати їх круглий рік, передають Патріоти України.

Причина досить проста — тонкі повітряні млинці можна зробити як солоними, так і солодкими, а можна, якщо дуже хочеться, взагалі не надавати їм ніякого смакового відтінку.

Щоб здивувати гостей та своїх рідних, можете спробувати приготувати кольорові млинці, які точно стануть окрасою вашого столу. А щоб зайвий раз не труїтися хімічними барвниками, зробіть їх самостійно — з доступних продуктів. Що саме можна використовувати як натуральні барвники для млинців, розповідає prostoway.

Зелені млинці

Надати тісту такого кольору допоможе звичайний шпинат. Однак треба використовувати не тільки сік, а й м’якуш. Листя обливають окропом і перебивають блендером. А щоб у тісто не потрапили волокна зелені, які трохи жорсткі і можуть зіпсувати враження від страви, пропустіть масу через сито.

Рожеві млинці

Щоб добитися рожевого кольору, використовуйте сік буряка або бурякове пюре. Є два способи приготування таких млинців:

  1. Можна відварити цілі буряки, очистити їх і подрібнити блендером чи натерти на дуже дрібній терці й додати у тісто. В такому випадку забарвлення буде ніжно-ніжно рожевим.
  2. Можна вичавити сік з одного середнього буряка прямо у тісто. Колір таких млинців буде яскравішим, ніж у випадку з буряковим пюре.

Жовті млинці

Для насичено жовтого додайте у тісто на млинці куркуму. На кожні 0,5 л тіста вам знадобиться 1 ч.л. куркуми без гірки. Додавати її слід разом із просіяним борошном.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...