Консервування - досить складний та непередбачуваний процес. Овочі та фрукти можуть зіпсуватися та втратити колір, банки зриваються. Тому для приготування закруток потрібно ретельно все вибирати, чітко використовувати рецепт, правильно стерилізувати посуд та використовувати якісну тару, передають Патріоти України.
У це складно повірити, але кришки для консервування слід вибирати ретельно. Якщо неправильно вибрати кришку, її може зірвати, і вся продукція зіпсується. Smachnonew s розповідає, як цього уникнути.
Перше, що потрібно запам’ятати — кришки з білого нелакованого металу не підходять для консервування кислих плодів. Вони можуть окислювати олово, і тоді консерви матимуть неприємний металічний присмак.
Про найдешевші кришки теж краще забути — є ризик, що у них низька якість та поганий гумовий ущільнювач. Це може призвести до розгерметизації консервів. Кришки з минулого сезону закруток краще не використовувати. Річ у тому, що згодом гумка всередині може втратити гнучкість. Це призведе до псування заготівлі та неповної герметичності консервів.
Класичними для консервації вважаються звичайні жерстяні кришки. Найкраще підійдуть із захисним шаром лаку з внутрішньої та зовнішньої сторони. Вони недорогі, легкі у використанні та щільно прилягають до банку за допомогою спеціальної машинки.
Пам’ять - одна з найцінніших функцій людини. Страх втратити здатність впізнавати близьких або пам’ятати важливі моменти змушує багатьох замислюватися про те, як зберегти здоров’я мозку, передають Патріоти України. Дедалі більше уваги вчені та лікарі пр...
Ваш ранковий напій - не випадковість. Він показує ваші життєві принципи, золоті правила та те, як вас сприймають оточуючі. Що ви оберете: чай, матча чи каву? Ваш вибір може багато розповісти про вашу особистість, передають Патріоти України. Якщо ви від...