Жодна голка не впаде! Як продовжити життя новорічній ялинці

Ялинка - обов'язковий атрибут Різдва та Нового року. Багато хто віддає перевагу живому дереву, яке має приємний аромат і чудовий вигляд, передають Патріоти України.

За всіх переваг натуральна ялинка має і недоліки. Якщо її зовсім не доглядати, вона може не перенести довгі свята, почати жовтіти та передчасно скидати хвою. Продовжити життя новорічному дереву допоможе простий домашній засіб

Що зробити, щоб ялинка прикрашала будинок якомога довше

Після покупки не поспішайте одразу ж встановлювати ялинку. Дайте їй бодай добу відстоятися на балконі, радить kolobok.ua. Виберіть правильне місце для ялинки — не ставте її на протяг, біля опалювальних приладів або каміна. Відпиляйте від ствола нижню частину довжиною близько 4-5 см і зніміть кору на рівень близько 10 см.

Поставте ялинку у воду. Додайте в ємність столову ложку цукру та чайну – солі. Спеції підживлюватимуть дерево. А якщо додати ще аспірин, то у воді не утворюватимуться руйнівні бактерії.

Якщо замість води ви використовуєте ґрунт, додайте в неї трохи води та по кілька ложок соди та цукру. Раз на кілька днів поливайте ґрунт водою з аспірином та цукром. У відро з ялинкою можна додати мінеральні добрива чи золу. Це також продовжить життя дерева.

Народні прикмети на 1 листопада: Дуже вдала дата для весілля і вінчання. Хто цього дня буде марнотратним - перестануть водитися гроші

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 19:34

Православне свято 1 листопада за новим церковним календарем (14 листопада за старим) - день пам'яті святих Косми і Даміана Асійських, які знали медицину, володіли даром чудотворення і могли вилікувати від найважчої хвороби. За старим стилем - день пам'...

Ви точно це їли! Названо найнебезпечніші види м'яса, від яких потрібно відмовитися

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 17:50

М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...